ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sahte eserlerle dolandırıcılık

Sahte eserlerle dolandırıcılık
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
İslâhiye’nin Çınarlı Köyü’nde Çetin Yılmaz’a, hiçbir değeri olmayan taklit heykelcikleri tarihi eser diye satan 3 kişi yakalandı
İslâhiye’nin Çınarlı Köyü’nde Çetin Yılmaz’a, hiçbir değeri olmayan taklit heykelcikleri tarihi eser diye satan 3 kişi yakalandı
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakırlı Orhan Gönültaş ile İsviçreli bir papazın oğlu olarak tanıttığı kardeşi 15 yaşındaki K.G. ve dayısı olarak tanıttığı Ubeydullah Yaztırmak, askerden arkadaşı olan Çetin Yılmaz’ın evine geldi. Çetin Yılmaz’ın babası İsmet Yılmaz’a, hazine bulduklarını ve ellerinde üç adet altın heykelcik olduğunu söyleyen Orhan Gönültaş, K.G ve Ubeydullah Yılmaz, 4 bin mark karşılığı 3 heykelciliği satabileceklerini söylediler. İsmet Yılmaz ise, sadece 7 milyon liralarının olduğunu söyleyince dolandırıcılar bu parayı alarak kayıplara karıştılar.

Heykelcilerin tarihi eser olmadığının anlaşılması üzerine Çetin Yılmaz polise başvururken, yapılan araştırma sonucunda 3 dolandırıcı yakalandı. Orhan Gönültaş, kardeşi K.G ve Ubeydullah Yaztırmak, Mali Şube Müdürlüğü’nde verdikleri ifadede, bu tür dolandırıcılık olaylarını uzun süreden beri yaptıklarını, son dolandırıcılığın beşinci olduğunu söylediler.
Mali Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, bu şekilde dolandırıcılık olaylarının sık sık meydana geldiğini belirterek, “Hazine bulma hastalığı olan saf vatandaşların uyanık olmaları lazım. Çünkü her an bu tür dolandırıcılık olaylarının içerisine düşebilirler” şeklinde konuştular.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *