ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sanayiciler parlamentoyu yönlendirmesin”

“Sanayiciler parlamentoyu yönlendirmesin”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
GTO Meclis Başkanı Geylani Mevcut meclis aritmetiğine göre geniş tabanlı güçlü ve istikrarlı hükümet kurulabileceğini söyledi.
GTO Meclis Başkanı Geylani Mevcut meclis aritmetiğine göre geniş tabanlı güçlü ve istikrarlı hükümet kurulabileceğini söyledi.
Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Geylani, sanayici ve işadamlarının parlamenterleri yönlendirici ve şartlandırıcı ilan vermelerinin doğru olmadığını belirterek, “Böyle açıklamalar aksine parlamenterleri zora sokar. Oysa bu insanlar neyin iyi, ya da kötü olduğuna karar verecek aşamadadır. Kalkıp bunları ANAYOL, ANASOL diye yönlendirmeye ya da şartlandırmaya ne gerek var” dedi.
Hükümeti kurma arayışına, meclisin toplanıp meclis başkanını seçtikten sonra başlanmasın çok daha mantıklı olacağını savunan Geylani, “Onun için şimdiden hükümet kurma girişiminde bulunmak doğru değil. Ama biz iş dünyası elbette istikrarlı, güçlü hükümetler olmasını isteriz. Sorunlar ancak böyle bir hükümette çözüme kavuşur. Bunun için ikili olmaz ise üçlü ya da dörtlü koalisyonlar kurulabilir. Yani DYP-ANAP-DSP ve CHP’nin de içinde olduğu bir dörtlü koalisyon neden olmasın? Zaten bunlara RP’nin muhalefeti de yeter. Bakın 3 günlük bir belirsizlik döviz piyasasını karıştırdı. Her tür ürüne zam geliyor. Onun için bir an önce istikrarlı, güçlü hükümet kurulup ülkenin içinde bulunduğu ekonomik vb. sorunlara kalıcı çözümler bulunmalı” şeklinde konuştu.
RP lideri Necmettin Erbakan’ın seçimlerden önce diğer siyasi partiler için “Onların yolu ayrı bizim yolumuz ayrı, onlar batıl biz hakız. Parti lideri için, gel yavrum gel der sırtlarını sıvazlar, yola getiririz” şeklinde uygun olmayan açıklamalarda bulunduğunu hatırlayan Geylani konuşmasına şöyle devam etti:
“Böyle düşünen bir liderle elbette diğer siyasi parti liderlerinin koalisyon yapma düşüncesi gayet doğaldır”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *