ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sanki ikinci 5 Nisan”

“Sanki ikinci 5 Nisan”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Ekonomi tekrar trendine girdi. Makine halısı, makarna, un, mercimek, pamuk ipliği ve trikotaj sektöründe iş hacmi büyük ölçüde düştü.
Ekonomi tekrar trendine girdi. Makine halısı, makarna, un, mercimek, pamuk ipliği ve trikotaj sektöründe iş hacmi büyük ölçüde düştü.
GTO Başkanı Mehmet Aslan ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz bölge ihracatçısının batı illerindeki ihracatçılara göre çok zor şartlarda çalıştığını belirtirken, bölgemize yönelik ihracat kredileri verilmesini istediler.
Eximbank kredilerini tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantı dün yapıldı. Toplantıya Türk Eximbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Can Yeşilada ile bankasını üst düzey yöneticileri konuşmacı olarak katıldı. Tuğcan Oteli’ndeki toplantının açılışında konuşan GTO Başkanı Mehmet Alan, ekonominin duraklama dönemine girdiğini belirtirken, özellikle makine halısı, makarna, un, mercimek, pamuk ipliği ve trikotaj sektöründe büyük durgunluk yaşandığını söyledi. Aslan, “Sanki ikinci bir 5 Nisan gibi. Ekonomide büyük bir durgunluk yaşanıyor.
Durgunluğu gidermenin tek yolunda ihracattır, üretilen malların dış pazarlara satılmasıdır” dedi.
Aslan, bölgeye ek teşviklerin verilmesi gerektiğini vurgularken, “Bölgemiz hammadde kaynaklarına ve pazarlara diğer bölgelere göre daha uzak. Ayrıca işsizlik bölgemizde daha fazla, hayat standardı düşük. Bütün bu şartlara rağmen, göçle gelenlere iş ve aş bulabiliyoruz. Bugüne kadar bulduk, bundan sonra dayanacak gücümüz kalmadı. Bölgemiz manşetli ihraç ürünlerine et teşviklerin verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *