ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Seçimlerin ertelenmesi siyasi ahlakla bağdaşmaz”

“Seçimlerin ertelenmesi siyasi ahlakla bağdaşmaz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.53
Seçimlerin ertelenmesi için sürdürülen girişimler her kesimden büyük tepki topluyor.
Seçimlerin ertelenmesi için sürdürülen girişimler her kesimden büyük tepki topluyor. Gerek siyasiler, gerekse de iş çevreleri Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğini ifade ederken, seçimin ertelenmesinin ülkenin ihtiyacı olan istikrarı daha da geciktireceğini ifade ediyorlar.
“Ülkeye ihanet olur”
ANAP Milletvekili Ünal Yaşar, seçimin ertelenmesine kesinlikle karşı olduğunu belirtirken, “Bugün halkımız seçim olmasın diye seçim olmasın diye tepki göstermiyor. Ülkemizde bir an evvel istikrarın sağlanması gerek. Bir kez seçilen sürekli milletvekili olacak diye bir kural yok. Milletvekilliği bir meslek de değil. Bugün varsan yarın olmayabilirsin. Bunu herkes hazmetmek zorundadır. Parlamento yapılan yakışıksızlık hareketler nedeniyle yara alıyor. Ve ben bu seçimin ertelenmeyeceği kanaatindeyim. Aksi halde rejime ve ülkeye hakaret olur” dedi.
“Siyasi ahlaka sığmaz”
DYP İl Başkanı İhsan Karslıgil, erken genel seçimin iptal edilmesine yönelik çalışmaları siyasi ahlakla bağdaştırmadığını söyledi. Seçimlerin iptal edilmesini isteyen milletvekillerinin, daha önce seçim yapılması için oy verdiklerini kaydeden Karslıgil, şöyle dedi:
“Madem karşı çıkıyorlardı o zaman neden seçim yapılması için oy verdiler? Bunlar halk için mi politika yapıyor, yoksa kendileri için mi? Bu kadar saygısızlık olmaz. Tek düşünceleri kendi çıkarlarıdır. Seçimleri erteleyip maaş almaktır. Bu millet böyle insanları sırtında taşımak zorunda değil. Böyle insanlar, halka hiçbir şekilde faydalı olmaz.
“Seçim yapılmadan istikrar gelmez”
Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ömer Küsbeoğlu, seçimin ertelenmesinin ekonomiye büyük darbe vuracağına dikkat çekti. Türkiye'nin seçim atmosferine girdiğini hatırlatan KSS Başkanı Ömer Küsbeoğlu, herkesin kendisini seçimlere göre ayarladığını kaydetti.
DSP Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Topuz ise, Türkiye'deki siyasi partilerde parti içi demokrasinin işletilmediği ve gerçek temsil hakkının kullanılmadığını belirterek şunları söyledi:
“Lider sultası bitmeli”
Seçimlerin iptal edilmesi için imza toplayanlar, şahsi davranış konumu içindeyse haksızlar. Fakat şu anki seçim sisteminin yarattığı dengesizlik ve lider sultasının yanı sıra bozulmuş ve kokuşmuş sistemin değişmesini istiyorlarsa haklılar. Haklı oldukları durum apaçık ortadadır. Fakat izah tarzları tartışılabilir. Ancak bu milletvekillerin liderlerin hışmına uğradığı da bir gerçektir. Partiler içinde kokuşmuş bir düzen var. Bugün Türkiye'de bulunan 21 parti içinde gerçek temsil hakkını kullanan hiçbir parti yok. Ben bunu, vatanını, milletini seven insanların siyaset okulları dediğimiz partilerden geri durmalarından kaynaklandığını düşünüyorum.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *