ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehirde hayat duracak

Şehirde hayat duracak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Büyükşehir Belediyesi’nde uyuşmazlıkla sona eren TİS görüşmeleri sendikanın grev kararı almasını gündeme getirdi.
Büyükşehir Belediyesi’nde uyuşmazlıkla sona eren TİS görüşmeleri sendikanın grev kararı almasını gündeme getirdi. Sendika temsilcileri greve gidilmemesi için işvereni ikna turu sürüyor. Tarafların anlaşamaması halinde sendikanın alacağı grev kararının hayata geçirilmesiyle birlikte şehirdeki hizmetlerin büyük bir bölümünde görülecek aksamalar vatandaşları da zor durumda bırakacak. Bu arada Şehitkâmil Belediyesi’nde de tarafsız arabulucu başkanlığında önümüzdeki Salı günü yapılacak son görüşmede sonuç çıkmaması halinde her iki belediyeye uygulanması beklenen grevin şehirde hayatın durmasına yol açacağı sinyalleri şimdiden gelmeye başladı.

Genel-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Ali Şahin, yetkili oldukları Büyükşehir Belediyesi’nde işveren yüzde 15’lik ücret teklifinden vazgeçmediği sürece grevin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Halen Büyükşehir Belediyesinde 1850 sendikalı işçinin çalıştığını, bunların bir anda işi bırakmaları halinde kent merkezinde deki hizmetlerde önemli aksamalar olacağını kaydeden Genel-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Ali Şahin, işverenin bu riske atılmaması gerektiğini belirterek, “Sendika olarak grev yapma meraklısı değiliz. Fakat işverenin inatçı tutumu yüzünden işyerinden grevin artık kaçınılmaz olduğu görüldü” dedi.

Belediye Başkanı Celal Doğan’ın temsil ettiği düşünce ile tutumunu hiç bağdaştırmadıklarını kaydeden Şahin şunları söyledi:
“TİS için sendika olarak işverenle yaptığımız görüşmeler sonuç vermedi. Devreye arabulucu girdi. Fakat işveren yine yüzde 15’den fazla vermeyeceğini söyleyince bu kez tarafsız arabulucu uyuşmazlık tutanağı tuttu.
Arabulucunun raporu bize 10 gün içinde tebliğ edilecek ve sendika genel merkezi 6 iş gününde grev kararı alıp bize iletecek. Karar işverene de noter aracılığıyla bildirilecek. Eğer grev kararı almazsak o zaman bizim yetkimiz düşüyor, onun için bu karar almak zorundayız. Daha sonra iki ay içinde grevin uygulanmasına geçilecek. Bu süre içinde işveren tutumunu değiştirirse karşılıklı oturup sorunun makul bir düzeyde çözümüne gideriz. Zaten greve gitsek bile bu iş masa başında çözülecek. Ancak işveren mevcut ekonomik koşullarda ileri sürdüğü yüzde 15’lik ücret teklifinden önce vazgeçmeli” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *