ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehit yakınlarına ve gazilere paso

Şehit yakınlarına ve gazilere paso
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Özel Halk Otobüsleri Derneği 180 adet şehit ailesi 80 adet de gazi ve malullerin yakınlarına olmak üzere toplam 315 kişiye paso verdi. Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hikmet Hobaplı, şehit ve gazilerin ülke üzerinde çok büyük hakları bulunduğu, bunla
Özel Halk Otobüsleri Derneği 180 adet şehit ailesi 80 adet de gazi ve malullerin yakınlarına olmak üzere toplam 315 kişiye paso verdi. Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hikmet Hobaplı, şehit ve gazilerin ülke üzerinde çok büyük hakları bulunduğu, bunların ailelerinin gönüllerini kazanmak için kendi çaplarında bu kartla yardım ettiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, şehit ve gazilerin hakkının hiçbir şekilde ödemeyeceğini belirtirken, “Evlatlarını topraklarımız, ulusal bayrağımız, ülkemizin bütünlüğü için kaybeden değerli şehit ailelerinin ve bu ülke bütünlüğü için uzuvlarını organlarını kaybeden sevgili gazilerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Ülkemizin büyüklüğü, sizin çocuklarınızın kanı pahasına korunmuştur. Sizler ve evlatlarınız inanç, iman ve bayrak sevgisini bilen, yaşayan insanlarsınız” dedi.
“Her zamankinden daha sabırlı olmalısınız”
Şehit ve gazi ailelerinin şimdi her zamankinden daha da sabırlı olması gerektiğini, kötü niyetli kişilerin oyununa gelmemesi gerektiğini belirten Doğan, “Çocuklarınızın kanı yerde kalmadı. 15 yıldan beri Türkiye'de milyon dolarlık bir ekonomi ve binlerce ailenin ocağını söndürenin başının yakalanmış olması, bence en büyük tesellidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğüne herkes inanmak zorundadır. Biz, 15 yıldan bu yana kanun ve hukuk içinde kalarak hukuk Devleti'ni savunarak, dökülen kanların bedelini herkesin ödeyeceğini, açık açık söyleyerek bugünlere geldik. Bugün sizlere yine görev düşüyor.
Sizler bugün çok daha sabırlı, mağrur ve metin olacaksınız. Bugün başka kışkırtmalarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Yakalanan teröristle ilgili sokaklara dökülerek karşılık vermek için sizi sokağa çekmek isteyen provokatörler olacaktır. Çocuklarınızı, yüreğinizi ve sevdiklerinizi verdiğiniz ama Kürt ve Türk halkını düşman yapmadınız.
Çünkü siz bin yıldan beri birlikte yaşadığınız insanlardan hiçbirini farklı görmediniz. Asgari 10 milyon insanın evlilik yaptığı bir toplumun parçalarıyız.” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *