ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SHP Gaziantep örgütü kolları sıvadı

SHP Gaziantep örgütü kolları sıvadı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
SHP Gaziantep örgütü, olağanüstü büyük kurultay için kolları sıvadı. İlk olarak çevre illeri de kapsayan imza kampanyası başlatan SHP Gaziantep Örgütü önümüzdeki günlerde bir bölge toplantısı düzenleyecek

Sosyal-demokrat Halkçı Parti Gaziantep il ve ilçe başkanları ve kurultay delegeleri önceki gün toplanarak, olağanüstü kurultay kararı aldılar.
SHP İl Başkanı Av. Hayri Tütüncüler, partinin her geçen gün kan kaybettiğini belirterek, bunun en kısa zamanda önlenmesi gerektiğini söyledi. Tütüncüler, bunun için de olağanüstü büyük kurultayın şart olduğunu ifade etti.
Olağanüstü büyük kurultay kararları ile hiçbir kişisel amaç gütmediklerini hatırlatan Tütüncüler, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Partinin gidişatından memnun olmadığımız için ilçe başkanları ile kurultay delegelerini toplayıp durum değerlendirmesi yaptık. Toplantıda, partinin iyi yönetilmediği, koalisyon ortağımız olan DYP’nin hükümette yanlış uygulamalarıyla partimizin büyük yara aldığı partinin büyük yara aldığı konusunda birleştik. Hatta partimizin eridiği, solda-birlik için tutarlı ve karalı bir çalışmanın kaçınılmaz olduğu konularında görüş birliğine vararak, olağanüstü büyük kurultayın, yapılması için SHP Gaziantep örgütü olarak çalışma yapmaya karar verdik.
Kurultay için başlattığımız imza kampanyasına civar illerden de destek isteyerek bu istemi yurt geneline yayıp, parti genel merkezini olağan üstü büyük kurultaya zorlayacağız. Başka çıkış yolu kalmadı. Sorunlara artık çözüm aranmalıdır. Çünkü bu parti büyümek zorunda. Halkın istemlerine cevap vermek zorunda. Biz de bunun için mücadele veriyoruz. Partiyi sosyal-demokrat ilkeler etrafında birleştirecek bir kadro oluşturmak istiyoruz.
SHP İl Başkanı Hayri Tütüncüler, hafta içinde Adana, Hatay, Malatya, Mersin ve Şanlıurfa SHP İl Başkanları ile Gaziantep’te bir toplantı düzenleyerek bu il başkanlarından da kurultay yapılması için destek isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *