ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyasette belirsizlik

Siyasette belirsizlik
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
Politikadaki belirsizlik devam ediyor. ANAP-DYP koalisyon hükümetinin sona ermesinin ardından
Politikadaki belirsizlik devam ediyor. ANAP-DYP koalisyon hükümetinin sona ermesinin ardından RP’siz bir hükümet formülü mümkün görülmüyor. Ancak DYP ve ANAP’ın, RP’nin hükümet formülü mümkün görülmüyor. Ancak DYP ve ANAP’ın, RP’nin hükümet kurma teklifine nasıl yanıt vereceği merak ediliyor.
Devlet eski Bakanı Abdülkadir Ateş, ANAP ve DYP’nin RP ile ortaklığa girmesi ihtimalinin olmadığını belirtirken, DSP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz ise tek çözümün seçim hükümeti olduğunu savunuyor. ANAP Milletvekili Ünal Yaşar da RP ile koalisyona sıcak bakanlardan. DYP Milletvekili Batallı ise, ANAYOL’a devam edilmesinin gerektiğini söylüyor.

“Hükümet kurulması zor gözüküyor”
Abdülkadir Ateş (Devlet ve Turizm eski Bakanı): “24Aralık’tan sonra çok değişik bir tablo çıktı. Bunun sonunda ciddi ve sağlam bir koalisyon kurma imkanı bulunamadı. Birçok çevreler ANAYOL istedi, ancak başarısız oldu. 3 aylık süreden sonra başa döndük. Şimdi Çiller ve Yılmaz’ın RP ile girişimleri yok. İki liderin de RP’ye ilişkin demeçlerine göre, koalisyona girmelerinin mümkün olmadığı görüşündeyim. Bu durumda yeni bir koalisyona girmelerinin mümkün olmadığı görüşündeyim. Bu durumda yeni bir koalisyon olanağı zor gözüküyor. Ülkeyi seçime hazırlayacak bir hükümet kurulabilir. Uygun bir süre içinde seçime gidilmeli”

“ANAYOL’da ısrarcı olmalıyız”
Mehmet Batallı (DYP Gaziantep Milletvekili):” Bana göre ANAP’la tekrar koalisyon kurmak için ısrar etmeliyiz. Sağın iki partisi biraz daha olaylara bakış açısını değiştirmeli. Hükümeti RP’ye bırakmamalıyız. Memleket için böylesi hayırlı. Her iki partinin tespit edeceği bir sekretarya kurulabilir, üçüncü bir isim olabilir. Hükümetin bozulması zaten iki liderin şahsi kaprislerini tüm bir Türkiye çekmemeli diye düşünüyorum. Bu nedenle sağın iki partisini bir araya getirecek formüller üretmeli”

“DYP ile ANAP tekrar bir araya gelemez”
Mustafa Yılmaz (DSP Gaziantep Milletvekili): Görev Sayın Erbakan’a verildi DSP olarak RP ile kesinlikle hükümete girmeyiz ve RP’li hükümete güvenoyu da vermeyiz.Refahın dışında bir hükümet kurulması ihtimali az. ANAP-DYP de tekrar bir araya gelemez. biz ülke hükümetsiz kalmasın diye koalisyona destek verdik, ama yaşatamadılar. Bu tablo da RP-ANAP veya RP-DYP hükümetleri kurulabilir. Ancak ben bu meclisten yeni bir hükümetin çıkması ihtimalini az görüyorum. Keşke ANAYOL devam etseydi”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *