ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şoförler Irak mazotunun yasaklanmasından şikâyetçi

Şoförler Irak mazotunun yasaklanmasından şikâyetçi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Irak’a yük götüren kamyon şoförlerinin dönüşlerinde kamyonların depolarında mazot koyup getirmelerinin yasaklanmasına yönelik çalışmalara tepki geldi. Şoförler Odası Başkanı Vekili Orhan Dal Irak’a götüren ve dönüşte depolarına mazot koyup get
Irak’a yük götüren kamyon şoförlerinin dönüşlerinde kamyonların depolarında mazot koyup getirmelerinin yasaklanmasına yönelik çalışmalara tepki geldi. Şoförler Odası Başkanı Vekili Orhan Dal Irak’a götüren ve dönüşte depolarına mazot koyup getiren şoförlerin önümüzdeki günlerde bu haktan yoksun bırakılmasına yönelik bakanlığın çalışmasının son derece yanlış olduğunu söyledi.
Irak’a uygulanan ambargo nedeniyle şoför esnafının yıllardır sıkıntı içinde olduğu, bunu asgariye indirmek için son bir kaç yıldan bu yana kamyonculara 12 ton mazot getirme hakkı tanındığını söyleyen Dal, bazı istasyon sahipleri ile diğer bölgelere uygulanan ambargodan rahatsız.
Bu nedenle de yıllardır ambargo altında ezilen esnafı bu haktan mahrum edecekler. Ambargo nedeniyle iş yapamaz duruma gelen esnaf ayda bir iki kez bıraka ancak yük taşıyor. Dönüşünde de mazot getiriyor. Üstelik bugün köylü, kentli herkes bu mazot ucuz diye satın alıp kullanıyor dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *