ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sokağa bırakacak çocuk yapmayın”

“Sokağa bırakacak çocuk yapmayın”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.33
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Türkmen, son zamanlarda sokağa terk edilen çocuk sayısında
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Türkmen, son zamanlarda sokağa terk edilen çocuk sayısında korkunç artış olduğunu belirterek, “Biz bu çocukları acil koruma altına alıyoruz., fakat yeterli yerimiz yok kapasitenin üzerinde çalışıyoruz. Eşler sokağa bırakacak çocuk yapmasın” dedi.

Son zamanlarda yapılan başvurularda, sokağa terk edilen çocukların velayetlerinin anneler üzerinde olmasının dikkat çekici olduğunu kaydeden Türkmen, “Korunmaya muhtaç çocuklarının mahkeme tarafından velayetlerinin babalara  esi daha sağlıklı. Çünkü anneler velayetlerini aldıkları çocukları bir süre sonra gerek ailesinin gerekse yeni evlendiği kişilerin baskısı sonucu sokağa bırakmak zorunda kalıyor. Yada bakacak maddi durumu olmadığı için terk ediyor.

Çiftlerin boşanması sırasında mahkemeler varsa çocukların velayetini babalar üzerine yapsa çok daha isabetli karar vermiş olur” diye konuştu. Türmen şöyle devam etti: “Çünkü annenin çocuğa bakması biraz zor ve şunu da belirtmek istiyorum, anneler çocukları sokağa bırakacaklarsa yapmasınlar. Boşanan çiftler kadın veya erkek fark etmez, yeni bir evlilik kurma hazırlığında olduklarında eğer varsa çocuklarının olduğunu açıklasınlar. Bunun hiçbir yanlış tarafı yok ileride bu çocukların hayatını mahvedeceklerini önceden tedbirlerini alsınlar. Daha iyi olur. Ayrıca, yuva ve yurtlara verilmek istenen çocukların velayeti kimdeyse o bize başvursun.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *