ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Solda bölünme endişesi

Solda bölünme endişesi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Sosyal Demokrat taban yerel seçimlerde CHP ile DSP’nin çekişmesi sonucu, Fazilet veya başka bir parti adayının seçimi ka
Sosyal Demokrat taban yerel seçimlerde CHP ile DSP’nin çekişmesi sonucu, Fazilet veya başka bir parti adayının seçimi kazanmasından endişe ediyor.
CHP önseçimle mevcut başkan Yaşar Ağyüz’ü yeniden Şahinbey Belediye Başkanlığına aday gösterirken, DSP ise Hasan Doğan’ı aday gösterme kararı aldı.
Bu durumda sol oyların parçalanacağı endişesini taşıyan sosyal demokrat seçme bu durumun sağ siyasal görüşe sahip bir partinin seçimi kazanmasına neden olabileceği ihtimalinden rahatsızlık duyuyor.
DSP’li Bayındırlık ve İskân Bakanı Ali Ilıksoy, tüm partilerin seçimlere iddialı girdiğini belirtirken, “Biz seçimi kazanmak için çalışacağız. Diğer partilerin zararını değil, kendi partimizin yararını düşünüyoruz. Bu konuda 1995 yılında yapılan genel seçimler referandumdur. Bizim de, CHP’nin de aldığı oylar ortadadır” şeklinde konuştu.
“DSP yeni Kubilay Uygunların hazırlığında”
CHP Şehitkâmil İlçe Başkanı Ahmet Kınacılar ise, DSP’deki tepkilerin CHP’ye yarayacağını ifade ederken, “DSP’nin aday listelerini gördük. Tam DSP’ye uygun adaylar. Şaibeli adaylarla nasıl oy isteyecekler, bilmiyoruz. DSP, Türk siyasetine yeni Kubilay Uygun’lar, Adil Aşırımlar kazandırmanın hazırlığını yapıyor. Bizde önseçim huzuru var. DSP’de yaşananları ve aday listesini gören sol seçmen CHP’de toplanacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *