ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sosyal demokratlara güven kalmadı”

“Sosyal demokratlara güven kalmadı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
CHP’li Turgay, sosyaldemokrat belediyelerde çıkan doğru yada yanlış şaibeler ve bunlar teyit eden
CHP’li Turgay, sosyaldemokrat belediyelerde çıkan doğru yada yanlış şaibeler ve bunlar teyit eden görüntülerin, halkın sosyal demokratlara olan güvenini sarstığını söyledi.
CHP’li eski Belediye Başkanı Esat Kaya Turgay, sosyal demokratların oy kaybının bir çok nedeni olduğunu belirterek, bunlardan bir tanesinin yerel yönetimlerdeki sosyal demokratlar olduğunu açıkladı. Turgay, hırsızlık ve yolsuzluk iddiaları ile dolu olan ANAYOL hükümetine destek veren DSP2nin sın yerel ara seçimde oy kaybettiğini vurguladı.

Türkiye’de yolsuzlukların had safhaya geldiği, şu günlerde sosyaldemokrat partinin hiçbir şey yapmadığını, ancak RP’nin verdiği önergelere destek vererek politika yaptığını kaydetti. Turgay, “Bu sosyaldemokrat parti açısından son derece üzüntü verici bir durum. RP’nin yapacağı bu işleri aslında sosyaldemokrat parti yapmalı . fakat ülke gündeminde günlerdir konuşulan örtülü ödenek gibi konularda Baykal tek kelime etmiyor. Aslında Baykal çıkıp özellikle şu örtülü ödenek olayını Çiller’e sormalı. Demek ki, ben o sırada seninle hükümet ortağıydım, ben olmasaydım sende olmazdın o halde örtülü ödenekten aldığın bu parayı nereye harcadın? Bundan benim neden haberim yok. Bunu bana niye açıklamadın” diyerek tepkisini göstermeli. Bakın bunu bir sağcı lider Mesut Yılmaz Çiller’e söyleyebiliyor. Ama bizimkinden çık çıkmıyor” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *