ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sosyal Konutlar için 2 bin kişi başvurdu

Sosyal Konutlar için 2 bin kişi başvurdu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Büyükşehir Belediye'sinin dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için başlattığı proje büyük ilgi görüyor. Taşlıca Bölgesi’nde konut yapımı için altyapısı hazır arsa satışlarından yararlanmak için bir hafta içerisinde yaklaşık 2 bin kişinin fo
Büyükşehir Belediye'sinin dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için başlattığı proje büyük ilgi görüyor. Taşlıca Bölgesi’nde konut yapımı için altyapısı hazır arsa satışlarından yararlanmak için bir hafta içerisinde yaklaşık 2 bin kişinin form aldığı bildirildi. Toplam başvurunun 5 bine ulaşması bekleniyor.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu Gaziantep'te böyle bir projeye büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade ederken, “Gaziantep bölgenin en fazla göç alan illerinden biri. Bu nedenle büyük ölçüde konut sıkıntısı çekiliyor. Amacımız hiç evi olmayan vatandaşlara kolay yoldan ev sahibi yapmaktır” şeklinde konuştu. Projeden hiç evi olmayanların yararlanacağına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, “Üzerine tapulu evi olan vatandaşlar kesinlikle arsa almak için başvuruda bulunmasın.
Çünkü yapılan tüm başvurular incelenecek ve evi olanlar elenecektir” dedi.
Sofuoğlu, yaklaşık 150 metrekare olan arsaların vatandaşlara 30'ar milyon lira taksitle toplam 300 milyon liraya satılacağını da sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *