ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tahkim ülkenin önünü açacak

Tahkim ülkenin önünü açacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy tahkimin çağın gereği olduğunu belirterek, tahkim yabancı sermayenin önünü açacak. Ayrıca tahkim zaten sözleşmelerle uygulanıyor. Meclis bu konuda uyum yasaları çıkaracak diye konuştu. Tahkimin egemenlik hakları ile ilgisi yo
TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy tahkimin çağın gereği olduğunu belirterek, tahkim yabancı sermayenin önünü açacak. Ayrıca tahkim zaten sözleşmelerle uygulanıyor. Meclis bu konuda uyum yasaları çıkaracak diye konuştu. Tahkimin egemenlik hakları ile ilgisi yok.
TBMM Başkanı vekili ve Gaziantep Milletvekili Ali Ilıksoy tahkimin tek kutuplu dünyanın yarattığı bir konu olduğunu belirtirken, Global dünyada uluslararası alanlarda iş yapan firmalar kendi hukukunu yaratıyor. Türkiye'nin tahkim konusunda 40'a yakın sözleşmesi var. Yapılacak olan şey anayasa ile uyumu sağlayacak yasaları çıkartmaktır dedi.
Tahkim ile ilgili düzenlemelerin yapılması ile birlikte Türkiye'nin dünyadaki ekonomik düzene ayak uyduracak. Ona dikkat çeken Ilıksoy, bu yapılırsa yabancı yatırımların önünü açacak. Tahkimin bağımsızlıkla, egemenlik hakları ile ilgisi yok şeklinde konuştu. Cezaevleri ıslah yeri olmaktan çıktı. Hükümetin hazırladığı af yasası ile sınırlı bir ceza indirimine düşürdüğünü vurgulayan TBMM Başkanvekili Ilıksoy şöyle dedi:
“Afla ilgili düzenleme Ekim'de yapılacak. Aftan sonra ceza indirimi gündemde suçluyu cezaevine koymaktaki amaç ıslah etmektir. Ancak ıslah evlerimizin durumu ortadadır. Af yasası uygulaması Ekim döneminde görüşülecek. Pişmanlık yasası gecikti. Terörün bitirilmesi için acilen pişmanlık yasası çıkarılması gerektiğini de savunan Ilıksoy, bana göre pişmanlık yasası gecikti. Abdullah Öcalan yakalandıktan hemen sonra pişmanlık yasası da çıkarılması gerekirdi. Çıkarılmaması bir eksikliktir. Pişmanlık yasasının terörün bitirilmesinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum.
Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadele de taviz vermeden kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Gelinen noktada önemli başarılar sağlanmıştır diye açıklamada bulundu. Ay, tahkim çağın gereğidir. MHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Ay, tahkimin çağın gereği olduğunu, ülkenin bağımsızlığı ile ilgisinin bulunmadığını belirtirken, tahkimin ulusal bütünlüğümüzün zedelenmesi ile bağımsızlığımızın elden gitmesi ile ve kapitülasyonların yeniden gelmesi ile bir ilgisi yok. Bu konu ticari konularda uluslararası geçerliliği olan hukuki bir olaydır. Ülkenin egemenlik haklarından taviz verilmesi ile ilgisi yoktur dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *