ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Tahkimde Danıştay denetçi olmalı”

“Tahkimde Danıştay denetçi olmalı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
CHP Meclis Başkanı Mustafa Geylani, tahkimi Türkiye şartlarında en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini belirterek, ancak teslimiyetçi olunmamalıdır. Hükümetin muhalefet partileriyle uzlaşmaya vardığı, yabancı sermayenin önünü açmaya yönelik tahkim uygu
CHP Meclis Başkanı Mustafa Geylani, tahkimi Türkiye şartlarında en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini belirterek, ancak teslimiyetçi olunmamalıdır. Hükümetin muhalefet partileriyle uzlaşmaya vardığı, yabancı sermayenin önünü açmaya yönelik tahkim uygulamasının faydalı olduğunu da değindi.
GTO Meclis Başkanı Geylani, Türkiye'nin yabancı sermayeye ihtiyacı var. Ancak bunu yaparken de bir takım önlemlerin alınması gerekir. Yargı tamamen dışlanmamalı. Danıştay denetçilik görevine devam etmeli. Hem de yetkili olmalı. Aksi halde ileride sıkıntı yaşanır.
Örneğin şehirden uzak bir yere yapılacak okul veya hastaneye için gerekli olan enerjinin çekilmesi için yabancı sermayenin bunda ne karı olacak? Yapacağı yatırım benim verdiğim hizmeti karşılamaz anlayışı ile hareket ederse, o zaman bu sorun nasıl çözümlenecek? Herhalde o okul ve hastane elektriksiz çalışmayacak. Onun için buna benzer birçok önemli nokta ve maddeler halinde belirlenip güvence alınmalı.
Aynı zamanda Danıştay'ın bu tür durumlarda görev yapabilmesi için de denetçi rolü olmalı. Danıştay'ın elinden bu yetki alınmamalı. Aksi halde tahkim sıkıntı yaratır dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *