ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Taksicilerin isyanı

Taksicilerin isyanı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.33
Otogar Taksi Durağı taksicilerinden Hüseyin Sönmez’in önceki gün İbrahimli Köyü yakınlarındaki
Otogar Taksi Durağı taksicilerinden Hüseyin Sönmez’in önceki gün İbrahimli Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda öldürülmüş olarak bulunması taksicilerin isyanına neden oldu. 50 Yaşında ve 5 çocuk babası olan Hüseyin Sönmez’in meslektaşları dün araçlarına siyah bant taktılar.

Can güvenliğimiz yok
Taksicileri kendilerinin en kolay soyulacak kişi olarak görüldüğünü ifade ederken, “Müşteri olarak biniyorlar. Sonra bizden tabanca veya bıçağı çıkartıp malımızı, canımızı alıyorlar. Her taraf hırsız, gaspçı, psikopat insanlarla dolu. İki ay önce bir arkadaşımızı Çimento Fabrikası yakınlarında ağaca bağlandıktan sonra arabasını alıp götürdüler. Her iki ayda bir böyle olaylar yaşıyoruz” dediler.

Katillerden iz yok
Jandarma 50 yaşındaki taksicinin ölümü ile ilgili çalışmaları sürdürülürken, dün Otogar Taksi Durağı’nda çalışanların ifadeleri alındı. Taksi şoförleri Hüseyin Sönmez’in son kez müşteri götürdüğünde, müşteriyi duraktan mı, yoksa durak dışında mı aldıklarını bilmediklerini söylediler. Ormanlık alanda bulunan araçta yapılan aramada camların kırıldığı ve oto teybin alındığı tespit edildi.
Cinayetin basit bir gasp olayı mı, yoksa gasp süsü verilmiş bir olay mı olduğu ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Hüseyin Sönmez’in taksici arkadaşları, “10 Yıldan bu yana Otogar’da taksicilik yapardı. Kimseye bir kötülüğü olmayan, karıncayı bile incitmeyecek, herkesle iyi geçinmeye çalışan bir insandı. Olayın niçin meydana geldiğini bilmiyoruz. Ancak bir düşman ı da yoktur” şeklinde konuştular.
Hüseyin Sönmez’in cenazesi dün Ayşe Bacı Camii’nde kılınan Cuma namazından sonra asri mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze törenine öldürülen taksi şoförünün yakınları, taksiciler ve vatandaş katıldı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *