ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Taşar: “Ben yaptım”, Yılmaz: “Biz yaptık”

Taşar: “Ben yaptım”, Yılmaz: “Biz yaptık”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Devlet bakanı Mustafa Yılmaz ile ANAP Milletvekili Mustafa Taşar, arasındaki ödenek tartışması devam ediyor. Mustafa Yılmaz, ödeneğin çıkarılmasında Taşar’ın katkısı yok. “Biz çıkarttık” derken Taşar, dün gençlik ve spordan sorumlu Devle
Devlet bakanı Mustafa Yılmaz ile ANAP Milletvekili Mustafa Taşar, arasındaki ödenek tartışması devam ediyor. Mustafa Yılmaz, ödeneğin çıkarılmasında Taşar’ın katkısı yok. “Biz çıkarttık” derken Taşar, dün gençlik ve spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü’nün ödenek ile ilgili olarak kendisine çektiği faksı gönderdi.
Ödenek tartışması nasıl başladı
ANAP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, 31 Temmuz'da Taşar, “Yine başardık” başlıklı bir basın bülteni yayınlandı. Bültende Taşar’ın çabaları ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 80 milyar lira ödenek gönderildiği yazıyordu. Bu bülten haber olarak yayınlanınca Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz tepki gösterdi.
Yılmaz bu paranın gönderilmesinde Mustafa Taşar’ın katkısı yoktur. Ödenek benim ve Ali Ilıksoy katkıları ile çıkarıldı dedi. Taşar, Fikret Ünlü faksı gönderdi. Bunun ardından ANAP'lı Taşar gençlikle spordan sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Taşar, Ünlü’nün kendisine çektiği faksı gazetemize gönderdi. Faksta isteğiniz dikkate alınarak, bakanlığın fonundan ilimize bağlı merkez il ve ilçe spor tesislerinin ihtiyacını karşılamak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 80 milyar lira ödenek gönderilmiştir deniliyordu.
Yılmaz, Fikret Ünlü tüm milletvekillerine faksı gönderdi. Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz ise Taşer’ın geçtiği faks için bizde kuraldır bakan, bir ile ödenek çıkarırsa o ilin tüm milletvekillerine bilgi verir. Bakan, sadece Taşar’a değil, Gaziantep'in 9 milletvekilliğine gönderildi şeklinde açıklamada bulundu.
80 milyar 3 ay öncesine ait bir parça para Devlet Bakanı Yılmaz, 80 milyar liralık ödeneğin yeni olmadığını da vurgularken, bu ödenek 3 ay önce hem de 50 ve 30 milyar olmak üzere, iki parça halinde çıkarıldı. Ancak bir süre önce ödenek nakde çevrildi. Hep kullanılabilir hale getirildi. Aslında bu paraları tartışma konusu yapmak yanlış. Çünkü bunlar babamızın parası değil. Kendi cebimizden vermiyoruz. Vatandaşın ödediği vergiden oluşan paradır diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *