ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

1995’te 200 bin turist geldi

1995’te 200 bin turist geldi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Gaziantep Havaalanı, Karkamış, Kilis Öncüpınar ve İslâhiye sınır kapılarından 1995 yılı içerisinde 200 bin yabancı giriş,
Gaziantep Havaalanı, Karkamış, Kilis Öncüpınar ve İslâhiye sınır kapılarından 1995 yılı içerisinde 200 bin yabancı giriş, 203 bin yabancı da çıkış yaptı.
Turizm Müdürü Mehmet Doğan, geçtiğimiz yıl içerisinde Gaziantep’e gelen turist sayısında patlama olduğunu ifade ederken, kentteki tarihi ve turistik değerlerin tanıtılmasıyla bu sayının daha da artacağını bildirdi. Doğan, şehrimize en fazla İran, Türkî Cumhuriyetler, Almanya, Suriye, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nden turist geldiğini söyledi.
Özellikle İranlı turistlerin Gaziantep’te ticaretin canlı kalmasına büyük etki yaptığını savunan Turizm Müdürü Mehmet Doğan, “İranlılar Gaziantep’i bir transit merkezi olarak kullanıyor. Ülkelerinden çıkıyorlar, Gaziantep’te konaklıyor ve Suriye’ye gidiyorlar. Bu arada şehrimizde konaklarken bol miktarda alış-veriş yapıyorlar. Özellikle ayakkabı, battaniye, halı ve cam eşya alıp Suriye’ye götürüp satıyorlar” dedi.
Türkî Cumhuriyetlerle Gaziantep arasında ilk kez geçtiğimiz yıllarda uçak seferlerinin başlatıldığını belirten Doğan, ancak esnafın turistlere mal satarken gerekli duyarlılığı göstermemesi nedeniyle turistlerin gelmekten vazgeçtiklerini bildirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *