ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

TEDAŞ otomatik hızlanma itirazı reddetti

TEDAŞ otomatik hızlanma itirazı reddetti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Elektrik fiyatlarına her ay ortalama yüzde 5 oranında zam yapılırken, TEDAŞ Genel Müdürlüğü, Gaziantepli sanayicilerin otomatik zammı iptal edilmesine, yönelik taleplerini geri çevirdi. Sanayinin en büyük girdilerinin arasında bulunan elektrik, her ay oto
Elektrik fiyatlarına her ay ortalama yüzde 5 oranında zam yapılırken, TEDAŞ Genel Müdürlüğü, Gaziantepli sanayicilerin otomatik zammı iptal edilmesine, yönelik taleplerini geri çevirdi. Sanayinin en büyük girdilerinin arasında bulunan elektrik, her ay otomatik olarak zamlanması, sanayicileri zora sokarken, Gaziantep Sanayi Odası bu konuda hazırladığı raporu, Başbakanlık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne sondu.
Raporda sanayinin elektrik zammının altından kalkamaz duruma geldiğini belirtirken son bir yılda Enflasyonun yüzde 50 civarında düştüğü dikkate alınırsa, otomatik zammın hiçbir haklı gerekçesi kalmadı denildi.
TEDAŞ'ın işlerime girdilerinin sürekli zaman almasına rağmen, elektriğin fiyatının otomatik olarak artmasının, elektriğin en büyük tüketici grubu olan sanayicilerin TEDAŞ'a kaynak aktarması şekline dönüştürdüğü belirtildi. Türkiye enerjinin yüzde 80’i sanayi tesisleri tarafından kullanıldığına dikkat çekilirken, otomatik zamların kaldırılmayacak boyuta geldiği açıklandı.
GSO’nun elektrikle ilgili raporuna cevap veren TEDAŞ Genel Müdürlüğü otomatik zam uygulamasını değiştirilemeyeceğini bildirdi. TEDAŞ tarafından verilen cevapta TEDAŞ'ın yardım harcamaları, maliye gereksinimleri, TEDAŞ'tan alınan enerji bedeli, borç ve faiz ödemeleri, kur farkı, kanun ve kararnamelerle belirlenmiş fatura üzerinden yaklaşık yüzde 30’u bulan son pay ve destekler otomatik zammı kaçınılmaz hale getiriyor denildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *