ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Teknolojiyi ihraç etmeliyiz”

“Teknolojiyi ihraç etmeliyiz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.30
Çevre Bakanı Mustafa Taşar, Türkiye’nin pamuklu iplik makinelerinde dünyada
Çevre Bakanı Mustafa Taşar, Türkiye’nin pamuklu iplik makinelerinde dünyada en fazla ithalat yapan ülkelerin başında yer aldığını belirtirken, “Hazır giyim sanayi 1980 ‘den günümüze doğru çok önemli bir gelişme sergiliyor. Türk giyim sanayisinin dünya konfeksiyon ticareti içindeki payı, 1980 yılında binde 3 iken, 1985 yılında yüzde 3.32 çıktı bu başarı Türkiye’nin pamuk üreticisi bir ülke olmasından kaynaklanıyor. GAP’ın tamamlanmasıyla pamuk üretimi yüzde 120 artacak, ürün kalitesi de yükselecektir. Ürünleri katma değeri yüksek mamul haline dönüştürmemiz gerekir. Bu da teknolojiyi üretmekle olur, artık teknolojiyi ithal değil ihraç etmeliyiz” diye konuştu.

Konfeksiyon üretimine geçilmeli
Gaziantep Valisi Muammer Güleri tekstil sanayisinin Gaziantep için büyük önem taşıdığını belirtirken, sektörün konfeksiyonu da içine alacak şekilde genişlemesi gerektiğini söyledi. Güler, tekstil sektöründe katma değeri yüksek ürünlerin elde edilmesi için, sanayicileri konfeksiyon alanına yatırım yapmaya çağırdı. Güler, “Bu fuarın yeni yaptırımlarda bulunacak sanayiciye yol gösterici olmasını diliyoruz” dedi.

“Paramız yurtdışına gidiyor”
Gaziantep Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan, kentin sanayi alanındaki gelişmesinin, kentte devler yatırımı olmamasından kaynaklandığını söyledi. Doğan, teknoloji üretimine geçirilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi: “Şu anda Gaziantep’in parasının büyük bir kısmı makine alımına gitmektedir. Bundan sonraki aşama, teknolojiyi Gaziantep üretmektedir. Artık Türkiye teknoloji üretmelidir. Ancak teknoloji satabildiğimiz taktirde 21. Yüzyıla hazır hale geliriz.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *