ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tembelliğe destek

Tembelliğe destek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Türkiye dünyanın en fazla tatil yapan ülkelerinden başında yer alıyor. Hemen iki ayda bir veya dini bayramlar nedeniyle
Yılın yarısı tatilde geçiyor
Türkiye dünyanın en fazla tatil yapan ülkelerinden başında yer alıyor. Hemen iki ayda bir veya dini bayramlar nedeniyle günlerce tatil yapıyoruz. Son olarak da Ramazan Bayramı nedeniyle 9 gün resmi tatil ilan edildi.
Salih Öztürk (GSO Meclis Üyesi): “Tatillerden çok şikayetçiyiz”
“Bana göre Cumartesi tatilleri bile Türkiye için lüks. Çünkü biz yoksul bir ülkeyiz. Çok çalışmamız gerekirken, yılın yarısının yakınını tatille geçiriyoruz. Bence çalışma süresi 9 saate çıkarılmalı. Avrupa’da 7.5 saat çalışılıyor ama, orda bir işçiden 12 saatlik verimlilik alınıyor. Bizim 3 işçimiz Avrupa’nın bir işçisi kadar verimli olabiliyor.

Yaşar Erkent (Sanayici) “Tatillerden çok şikayetçiyi”
“Olay sadece tatil süresi ile bitmiyor. Bir de tatil öncesi ve sonrası rehaveti var. Tatile çıkmadan birkaç gün önce hazırlık dönemi başlıyor. Tatil sonrası da iş ortamına uyum dönemi var. Bu dönemlerde verim çok düşüyor. Sanayiciler olarak bu konudan çok şikayetçiyiz. Kamu kurumlarında tatilin bir güne indirilmesi gerekiyor. Yeni hükümetin bu konu üzerine ciddiyetle eğilmesi ve insanları tembellikten çok üretkenliğe yönlendirmesini bekliyoruz”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *