ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tezek Operasyonu

Tezek Operasyonu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Kentin yüzkarası konumunda olan hayvan ahırlarının çevresindeki gübreler Şehitkamil Belediyesi ekipleri
Kentin yüzkarası konumunda olan hayvan ahırlarının çevresindeki gübreler Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından temizlenmeye başladı. Başta karasinek olmak üzere haşerelerle iç içe yaşayan Çıksorut, Göllüce, Umut, 29 Ekim ve Sanayi Mahallesi sakinleri, gübrelerin temizlenmesini olumlu karşılaşırken, kesin çözümün hayvan ahırlarının kent dışına taşınmasıyla mümkün olacağını söylüyorlar.
Şehitkamil Belediyesi yıllardan beri kentin kanayan yarası olan hayvan ahırlarının çevreye yaydığı kirliliği önlemek için harekete geçti. Belediye 25 Nisan’dan bu yana yaptığı anonslarla hayvan gübrelerinin kent dışına taşınmasını isterken, ahır sahiplerinin çoğunluğu karara uymadı. Bunun üzerine Şehitkamil Belediyesi hayvan gübrelerini kendisi taşıma kararı aldı.

“Ahır kent dışına çıkmalı”
Dün öğleden sonra iş makineleriyle hayvan ahırlarının bulunduğu bölgede giden Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri, mahalle aralarındaki gübre yığınlarını kamyonlara yükleyerek şehir dışına taşıdılar. Çevre halkı belediyenin bu davranışına olumlu yaklaşırken, kesin çözüm ahırların taşınmasıyla mümkün olacağını söylediler. Vatandaşlar, “Belediye bunları topluyor, ancak hayvan gübresi bitmez ki, yarın yine dökülür. Bu nedenle sorunun kesin çözüme kavuşması için belediye besicilere destek olmalı ve ahırlar kent dışına çıkartılmalıdır” diye konuştular.

“Gübre yığınları çocukların oyun alanı”
Gübre yığınları çocuklar için oyun alanı olarak görev yapıyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *