ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Top sahası gibi

Top sahası gibi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Gaziantep Ticaret Borsası en ölü sezonu yaşıyor. Borsada, işlem hacmi günlük ortalama 3 milyar liraya düşerken,
Gaziantep Ticaret Borsası en ölü sezonu yaşıyor. Borsada, işlem hacmi günlük ortalama 3 milyar liraya düşerken, esnafın zamanı oturmakla geçiyor. Büyük bir durgunluğun yaşandığı borsa içerisindeki alan çocuklar tarafından futbol sahası olarak kullanılıyor.
Borsada, yaz aylarında günlük işlem hacminin bir trilyon liraya kadar çıktığı belirtilirken, 1 Ocak-22 Şubat tarihleri arasında toplam 664 milyar liralık ürünün arasında ilk sırayı hububat ve bakliyat alıyor.
Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, borsada hiçbir canlılığın olmadığını belirtirken, gerek kış mevsiminin gerekse de ihracatın yavaşlamasının borsayı olumsuz etkilediğini söyledi. Çelik, “Özellikle ihracatın olmaması borsayı olumsuz yönde etkiliyor. Ocak ayının ilk üç haftasında 106 milyarlık hububat, 141 milyarlık hububat ürünü, 11 milyarlık bakliyat,10 milyarlık kuru meyve, 509 milyonluk orman ürünü, yaklaşık 5 milyarlık bitkisel gıda, 10 milyarlık et, 32 milyarlık tekstil maddesi, 74 milyarlık canlı hayvan ve 20 milyarlık çeşitli maddeler olmak üzere toplam 664 milyarlık ürün işlem gördü” diye konuştu.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *