ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplu taşımaya geçici çözüm

Toplu taşımaya geçici çözüm
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 20 otobüs dün hizmete girdi
Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 20 otobüs dün hizmete girdi. Başkan Doğan, otobüslerin toplu taşıma için geçici çözüm olduğunu belirtirken, asıl çözüm Hafif Raylı Sistem olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan 20 otobüs ilginç bir yöntemle vatandaşlara tanıtıldı.
Vali, belediye başkanları, daire müdürleri ve belediye meclis üyeleri bir otobüse bindiler. Yolcu sayısı kalabalık olunca bazıları da ayakta kaldı. Önde yetkilileri taşıyan belediye otobüsü, arkada diğer 19 otobüs İstasyon Caddesi, Atatürk Bulvarı, Üniversite, Samlı Hacı Ökkeş Caddesi ve İnönü Caddesi’ni kapsayan bir şehir turu yaparken, bir taraftan da sürekli klakson çalındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, yeni alınan 20 otobüsün 120 milyar liraya mal olduğunu belirtirken, otobüslerin düzgün kullanılmasını istedi. Doğan, “Bu pırıl pırıl, yepyeni araçları Gaziantep halkına emanet ediyorum. Ve vatandaşlardan sürekli olarak faydalanacakları bu araçları hor kullanmamalarını istiyorum. Hor kullananları da uyarsınlar. Nihayetinde bu araçlar ne kadar uzun süreli kalırsa o kadar fazla faydalanılır” diye konuştu.
Kent içi ulaşım sorununun Metro ile kesin çözüme kavuşacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan, “Belediye otobüsü almak toplu taşıma için geçici çözümdür” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *