ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplum bunaldı!

Toplum bunaldı!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Şehrimizde son günlerde meydana gelen şiddet olaylarında artış olurken, Baro Başkanı Haşim Mısır,
Şehrimizde son günlerde meydana gelen şiddet olaylarında artış olurken, Baro Başkanı Haşim Mısır, toplumun psikolojik olarak bunaldığını ve patlama noktasını geldiğini söyledi.
Gaziantep’in Türkiye’nin en fazla cinayetin işlenen illerinden biri olduğunu vurgulayan Baro Başkanı Haşim Mısır, “İncir çekirdeğini doldurmayacak, olaylar cinayetle sonuçlanıyor. Mesela bir vatandaş arkadaşı ile oturmuş yemek yiyor, bir süre sonra çıkan tartışma cinayetle sonuçlanıyor” dedi.

Şiddet olaylarını özellikle kenar semtlerde meydana geldiğine dikkat çeken Baro Başkanı Mısır, “Herşeyin temeli ekonomiye dayanıyor. Şiddet olaylarının temeli de ekonomiye dayanıyor. İşsizlik, geçim sıkıntısı, göç ve diğer nedenler şiddet olaylarını beraberinde getiriyor. Özellikle cinayet ve yaralama olayları çok sık görülüyor. Bunlarda insanların psikolojik olarak bunaldığını ve patlama noktasına geldiğini gösteriyor. Böylesi devam etmemeli, nüne geçilmesi için tedbir alınmalı” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan yargının tıkandığını, Gaziantep Cumhuriyet savcılığına hergün 50 ve 100 arasında dava dosyasının geldiğini ifade eden Baro Başkanı Haşim Mısırlı, “Yargı asil görevine dönmelidir. Artık Ağır Ceza’da vergi, aşırı hızlı araç kullanımı ile buna benzer davalara bakılmamalı. Ayrıca adliyenin savcı, hakim ve personel eksikliği tamamlanmalıdır” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *