ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Trafik Cezaları caydıracak

Trafik Cezaları caydıracak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden
Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkacak olan yeni” Trafik Kanunu’nun caydırıcı nitelikte olduğunu söyledi. Mevcut Trafik Kanunu’nda kuralları çiğneyen sürücülere komik para cezaları veriliyor. Para cezalarının yüksek olmaması kazaların artmasına neden oluyor.

Emniyet Müdür Yardımcısı Aydemir, Trafik Şube Müdürü Bayram Akbaş ve diğer görevliler önceki gün kent merkezindeki kavşaklarda genel uygulama yaptılar. Emniyet görevlileri kavşaklardan geçen tüm araçları kontrol ederken, trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattılar.

Havaların ısınmasıyla birlikte çocukların sürekli sokaklarda oyun oynadığını ve bu yüzden sürücülerin park, bahçe ve bu yüzden sürücülerin park, bahçe ve okul önlerinde daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Aydemir, “Trafik İşaret ve levhaları uzun denemeler sonucu konan kurallar topluluğudur. Bu kurallara uyanlar hem kendi, hem de diğer vatandaşlarımızın yaşam hakkına saygı duyar ve ekonomik kayıpları önlerler. Ayrıca cezaların düşük olması sürücüyü caydırmaya yetmiyor” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *