ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Trafo Komedisi

Trafo Komedisi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
TEDAŞ, kente güzel bir görüntü sağlamak için elektrik kablolarını yeraltına gizlemek isterken,
TEDAŞ, kente güzel bir görüntü sağlamak için elektrik kablolarını yeraltına gizlemek isterken, trafo yeri bulamadığı için çalışmalar yarıda kaldı. Cami ve okullar, trafo yeri konusunda duyarlı davranmazken, TEDAŞ yetkilileri kamuya ait alanlarda trafo yaptırdıkları için yargılanıyorlar.
Gaziler, Karagöz ve İnönü Caddesi yarım kaldı
Gaziantep, elektrik kablolarının yeraltına alınmaya başlandığı ilk kent. Ancak, trafo yeri bulamayan TEDAŞ, çalışmaları durdurmak zorunda kaldı. Gaziler Caddesi’nin yaya bölgesi olarak düzenlenmesi için yürütülen çalışmalar TEDAŞ’ın elektrik kablolarını yeraltına alamaması nedeniyle durdu. TEDAŞ, yetkilileri cadde üzerindeki okul ve camilerden trafo kurulamıyor ve kablolar yeraltına alınamıyor.

Gaziantep Lisesi’nden 3 yılda yer alındı
İnönü Caddesi’ndeki elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları da aynı şekilde trafo yeri bulunamadığı için durdu. TEDAŞ’ın Gaziantep Lisesi’nden trafo yeri almak için yaptığı girişimler tam 3 yılda sonuçlandı ve pansiyon bölümünden bir trafo yeri verildi. Alaybey Camisi içinde bulunan saçtan eski bir trafonun ıslahı için Almanya’dan çok özel, küçük bir trafo getirildi. Ancak Vakıflar, bunu sokmayacağını söylüyor. Olayın nasıl sonuçlanacağı ise belli değil. Eskisaray Caddesi’nden de trafo yeri bulamayan TEDAŞ, Kuyumcular Sitesi’nin altında yer almak için sitenin yapımını bekliyor.

Karagöz Caddesi üzerindeki Mehmet Paşa Cami’si içerisinde bulunan trafo yüzünden TEDAŞ yöneticileri ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz yıl mahkemelik oldu. Trafoya karşı çıkan Vakıflar, TEDAŞ yetkililerini mahkemeye verdiler. Mahkeme de halen devam ediyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *