ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüccarlar başı çekiyor

Tüccarlar başı çekiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.15
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.15
Milletvekilliği yarışı, son yıllarda resmi kurumların personel alımı için açtığı sınavları anımsatıyor
9 Koltuk için 116 kişi yarışacak
Milletvekilliği yarışı, son yıllarda resmi kurumların personel alımı için açtığı sınavları anımsatıyor. Bir koltuk için 13 kişi çekişiyor. Gaziantep’te seçimlere katılan siyasi parti sayısı 12. Partilerin her birinden 9 aday olmak üzere toplam 108 aday bulunurken, 8 bağımsızla birlikte milletvekili adayı sayısı 116’ya çıkıyor.
Gaziantep’teki milletvekili adaylarının mesleklere göre dağılımda, 18 kişilik gruplarıyla adayların yüzde 16’sını oluşturan tüccarlar ilk sırayı alırken, 15 adayla avukatlar ikinci sırada geliyor. İşçi milletvekili adaylarının sayısı da küçümsenmeyecek derecede. Toplam 9 tane işçi milletvekili adayı var. Adaylar arasında hâkim, imam, tercüman ve arkeologlar da birer kişi ile temsil ediyorlar.
Adayların yüzde 55’i yüksek eğitimli
12 Siyasi partinin 108 adayı ile 8 bağımsız adayın, 29’u ilkokul mezunu, 24’ü orta dereceli okul mezunu, 63’ü ise yüksek okul mezunu. En fazla yüksek okul mezunu milletvekili adayı DYP, CHP, ANAP ve MP’de bulunuyor. Bu partilerin 9 adayından 8’i üniversite mezunu. Diğer taraftan tahsil derecesi bakımından en fakir parti ise Yusuf Bozkurt Özal’ın yeni Parti’si. YP de yüksek okul mezunu aday bulunmazken, adaylardan 7’si ilkokul, 2’si de orta dereceli okul mezunu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *