ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Tüketici şikâyetlerinin çoğunluğu promosyonla ilgili”

“Tüketici şikâyetlerinin çoğunluğu promosyonla ilgili”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tüketici sorunları hakem heyetlerine eğitim semineri düzenlendi. Toplantıya katılan tüketici ve rekabetin korunması, Genel Müdür Yardımcısı Ozan Güler 4 yılda 80 bin tüketicinin hakem heyetlerine başvurduğunu söyledi
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tüketici sorunları hakem heyetlerine eğitim semineri düzenlendi. Toplantıya katılan tüketici ve rekabetin korunması, Genel Müdür Yardımcısı Ozan Güler 4 yılda 80 bin tüketicinin hakem heyetlerine başvurduğunu söyledi. Güler, şikâyetlerin yarıdan fazlasının gazete promosyonlarının oluşturduğunu belirtti.
Toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerine Gaziantep ve bölgedeki 16 ilin il ve ilçe hakem heyetleri katıldı. Tüketici Kanunu yürürlüğe girdiği günden bu yana öğretimde kalitenin de arttığına dikkat çeken Ozan Güler, demokratik bir ortam üzerinde oluşan tüketici sorunları hakem heyetlerinin çok işlevsel görev üstlendiğini söyledi. Heyette tüketici ve satıcıların da yer aldığına dikkat çeken Güler, şikayet sayısına bakıldığında oluşturulan bu hakem heyetlerinin görevini layıkıyla yaptığı görülmektedir. Çünkü insanlar bir sorunla karşılaştığında hemen en yakın tüketici sorunları hakem heyetine başvurabilir. Belki de bu konu bazı illerde halen halka yeterince anlaşılmadı ya da konunun bilincinde olanların sayısı az olduğu için şikâyet sayıları az olabilir. Fakat tüketicilerimiz her geçen gün biraz daha bilinçleniyor dedi.
Türkiye genelinde faal olan 929 hakem heyetinde 6500 kişinin görev yaptığına dikkat çeken Güler, özellikle gazete promosyonları ile ilgili çok şikayet aldıklarını, fakat bunların büyük bir kısmının tüketici lehine sonuçlandığını belirterek, promosyonla ilgili de bir takım yeni kararlar alındı. Tiraj arttırmak amacıyla promosyona başvuran bazı gazeteler, çoğu zaman kaybettikleri davalarla ilgili gazetelerde tek sütun bile yazmıyor. Dolayısıyla bu tür durumlarda kamunun aydınlanması da zor oluyor ama tüm bunlara rağmen bakanlık olarak promosyonla ilgili ciddi kararlar alındı.
Birkaç yıl önce verilen promosyonlar ile bugünküler arasında çok büyük fark var. Daha önce şu kadar gazete biriktirene şu çanak hediye ederken, şimdi bunu gazete ile birlikte vermeye başladılar dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *