ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Tüketiciler hakkınızı arayın”

“Tüketiciler hakkınızı arayın”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Bakanlığın, 15 Ağustos 1995 tarih ve 22375 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan
Geçtiğimiz yıl İl Tüketici Hakem Komitesi’ne dört tüketici başvurdu…
Bakanlığın, 15 Ağustos 1995 tarih ve 22375 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Tüketici Hakem Komitesi Yönetmeliği gereği Gaziantep’te oluşturulan il ve ilçelerdeki Tüketici Hakem Komiteleri faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Hakem Komitesi Başkan Yardımcısı Neşet Şeren, 1995 yılı içinde kendilerine 4 tüketicinin başvurup satın aldıkları traktör lastiği, televizyon ve renkli fotokopi makinelerinin firma hatasından dolayı arızalı olduğu tesbit edilerek yenileri ile değiştirilmesini hakem heyeti olarak kar verdiklerini açıkladı.

Şikâyet konusu olan ürünlerin değerinin 10 milyon liranın üzerinde olması halinde il hakem komitesinin, altında olduğu zamanlarda ise ilçe hakem komitelerinin baktığını kaydeden Şeren şöyle dedi:
“Tüketici satın aldığı mal ve hizmetlerden dolayı kusurlu buldukları ya da karşılığında zarara uğradıkları her konuda gelip bize şikâyette bulunabilirler. Şikâyetleri küçük büyük önemli değil. Yeter ki olaya sahip çıksınlar, duyarlı olsunlar. Haklarını arasınlar.”
Konunun halka tam olarak anlatılamadığını, bu nedenle de tüketiciden gerekli ilginin olmadığını kaydeden Şeren, konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir konferans düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *