ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye AB için önemli”

“Türkiye AB için önemli”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Çeşitli görüşmelere ve toplantılar yapmak üzere Gaziantep’te bulunan Avrupa Birliği Konuşmacı Paneli’nden
Çeşitli görüşmelere ve toplantılar yapmak üzere Gaziantep’te bulunan Avrupa Birliği Konuşmacı Paneli’nden Albert Maes, Türkiye gibi ülkelerin AB ile ortak bir takım kurumlarının olması gerektiğini söyledi.
Zaman zaman Türkiye ile Avrupa Birliği arasında insan hakları açısından çeşitli sorunlar gündeme geldiğini ifade eden Albert Maes, Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret sırasında, “Eğer ortak bazı kurumlar oluşturulursa , bunlar sorunları çözmek için çaba sarf ederler. En azından yanlış anlaşılmaları önler” diye konuştu.

Türkiye’nin bölgede çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Maes, “Soğuk savaştan sonra AB ülkeleri ve Türkiye sorunlar denizinde yüzmeye başladı. AB ülkeleri arasında şu anda tam bir eylemsel birliktelik yok. Soğuk savaş sonrası dönemde Türkiye’nin önemi daha da arttı. Çünkü Ortadoğu’daki sorunların çözümü Türkiye’ye bağlı. Mesela su problemi de ancak Türkiye ile çözülür. Diğer taraftan Türkiye Avrupa Birliği’nin gerek Bağımsız Devlet Topluluğu İlkeleri, gerekse de Ortadoğu ilkeleri ile ilgili politikası açısından önemli bir rol oynayabilir. Bu nedenle Türkiye” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *