ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye bu kadar tatili kaldıramaz”

“Türkiye bu kadar tatili kaldıramaz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.56
GTO Başkan Vekili Zeki Yağcı, GSO Başkanı Koçer ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Buğur, 9 günlük tatile tepki gösterirken, siyasilerin oy uğruna bu tür tavizlerden vazgeçmesini istediler
GTO Başkan Vekili Zeki Yağcı, GSO Başkanı Koçer ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Buğur, 9 günlük tatile tepki gösterirken, siyasilerin oy uğruna bu tür tavizlerden vazgeçmesini istediler. 9 günlük tatilin ekonomiyi daha da sıkıntıya soktuğu belirtildi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkan Vekili Zeki Yağcı, Türkiye'nin bu kadar uzun tatilleri kaldıracak zenginlikte olmadığını belirtirken, “Bizler tatil yapılmasına karşı değiliz. Ama bu kadar da olmaz. Uzun tatiller üretimi durduruyor. Katma değeri yavaşlatıyor. İşlemleri geciktiriyor. Bu konunun daha fazla abartılmaması gerek” şeklinde konuştu.
“Üretmekten başka çaremiz yok”
Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, “9 günlük bayram tatilinin işadamlarını büyük sıkıntıya sokacağını vurgularken, hükümet turizmi canlandırmak için tatile uzattı. Biz turizme karşı değiliz. Ama bu anlayışı neden sanayi için düşünmüyorlar. Amerikan ve Avrupa ile ticari ilişkileri olan sanayiciler bayram tatilinden dolayı ciddi bir duraklama yaşayacaklar” dedi. Koçer, “Türkiye'nin kurtuluşunun çalışmaktan geçtiğini belirterek, bu ortamda çok çalışmamız gerekirken dünyanın en fazla tatil yapan ülkesinden biri haline geldik. Üretmekten başka çaremiz yok “şeklinde açıklamada bulundu.
“Oy avcılığı ülkeye zarar veriyor”
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili İbrahim Buğur da uzun tatile tepki gösterirken, zaten Türkiye bu yüzden batıyor diye konuştu. Siyasilerin oy avcılığı yapmak için tatili uzatarak ülkeyi sıkıntıya soktuklarını belirtti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *