ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye'de demokratik kurallara bağlılık gevşedi”

“Türkiye'de demokratik kurallara bağlılık gevşedi”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Eski İl Başkanı Şevket Olcay’ın teşkilatlarının feshinin bir parti açısından çok çirkin olduğunu ve partiye zarar vereceğini belirterek hataların kongrelerde giderilmemesi gerektiğini söyledi. Milletvekili tayinle gelmemeli. Demokrasi daima kurallar
Eski İl Başkanı Şevket Olcay’ın teşkilatlarının feshinin bir parti açısından çok çirkin olduğunu ve partiye zarar vereceğini belirterek hataların kongrelerde giderilmemesi gerektiğini söyledi. Milletvekili tayinle gelmemeli. Demokrasi daima kurallara uygun işlemeli diyen CHP Eski İl Başkanı Olcay, partiler tepeden tavana doğru yapılandırılırsa bu sıkıntı yaratır. Sağlam olmaz. Hatta uzun ömürlü olmaz. Bu nedenle tabandan tavana doğru yapılanma şart.
Aday tespitleri ön yoklama ile olmalı. O zaman teşkilatları daha hareketli olur. Görev alanlar çalışır. Nitekim önseçim yapılan yerlerde hareketlilik oldu. Heyecan oldu. Diyorlar ki çalışmayanlar cezalandırılmalı. Daha önce neredeydiniz? Partiye huzursuzluk yaratmaya ne hakkınız var? Elbette bir partinin milletvekili tayinle gelmemeliydi.
“Türkiye'de demokratik kurallara bağlılık gevşedi”
Partide üslubun tartışıldığı tayin ile gelmenin ayrıcalığı üzerinde durulduğunu söyleyen Şevket Olcay, konuşmasına şöyle devam etti:
“Parti teşkilatlarını delegeler belirlemeli. Atamalar sağlıklı olmaz yoksa. Parti Genel merkezlerine nasıl olsa devlet para yardımında bulunuyor. O zaman başkanları da devlet atasın. Böyle saçma işi olur mu? Türkiye'de demokratik kurallara bağlılık aslında gevşedi. Herkes yasa dışı yollarla işini yapma peşinde. Bu nedenle teşkilata her dışarıdan müdahale partiye zarar verir. Parti içinde işlenmeyen demokrasi, koalisyon kurulduğunda partiler arasında hiç işlemez.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *