ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ucuz ekmeğe hücum

Ucuz ekmeğe hücum
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
Şahinbey Belediyesi’nce üretilen ve 3 bin liradan satılan ekmeğe gösterilen ilginin, her geçen gün arttığı bildirildi.
Yetkililer, belediyenin büyük hissedar olduğu Katılım A. Ş tarafından geçen yıl kurulan Halk Ekmek Fabrikası’ndaki günlük üretimin, talebe bağlı olarak yüzde 20 oranında artırılarak, 30 bin adede yükseltildiğini söylediler. Günlük 35 bin ekmek üretim kapasitesindeki fabrikada üretilen ekmekler, kentin değişik bölgelerinde kurulan 13 büfede satışa sunuluyor.
Yetkililer, belediyenin ekmek üretimiyle fırıncıların haksız zam talebinin önlendiğini, halka ucuz olmasının yanı sıra kaliteli ekmek sunduklarını belirterek şöyle dediler:
“Ekmek, özelilkle dar gelirli ve kalabalık aileler için en temel besin kaynağıdır. Ekmek üreterek dar gelirlilerin daha az harcama yapmalarını sağlıyoruz. Halk ekmek üretiminin en önemli sonucu ise fırıncıların zam talebini kırmasıdır. Biz bu hizmete başlamasaydık, bugün Gaziantep’te 5 bin liradan ucuza ekmek yemek, kesinlikle mümkün olmazdı”
Yetkililer, Gaziantep’te fırınlarda üretilen ekmeğin 3 bin 500 liradan satıldığını, halk ekmek üretimiyle dar gelirli vatandaşların bütçesine yılda 5,5 milyar lira katkı sağladıklarını, ekmek büfeleri önündeki kuyrukların önlenmesi için çalışmalar yaptıklarını vurguladılar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *