ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vatandaş bıraktı

Vatandaş bıraktı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Hükümetin gecikmesi her tabakadan, her meslekten insanları rahatsız ediyor.
Hükümetin gecikmesi her tabakadan, her meslekten insanları rahatsız ediyor. Vatandaşlar, kişisel çıkarlarını ön planda tutarak hükümetin kurulmasını geciktiren liderlere tepki gösteriyorlar.
RP İl Başkan Vekili Salman Özçalışkan: “Ülkenin bu kadar uzun süre hükümetsiz kalması hiç iyi değil. Yaşanan olumsuzluklar hükümetsizliğin getirdiği sıkıntıların açık örneğini gösteriyorlar. Geçici bütçeyle bu iş daha fazla uzatılamaz. Bazı çıkarcı çevrelerin baskısı yüzünden Mesut Yılmaz biraz daha ihtiyatlı davranıyor. Dolayısıyla hükümet kurulmasından da zaman kaybediliyor. Bu da ülkenin her yer, talancılarla, vurguncularla dolup taştı. Bütçesizlik gerek ekonomik gerekse siyasal belirsizliğe neden olmakta. Zaten diğer hükümet formülleri denende olmadı. O nedenle Refah ANAP hükümeti kaçınılmaz olmuştur.

CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Halil Tepe:
“Aslında hükümet bir an önce kurulmalı. Piyasa oldukça durgun her şey hükümetin kurulmasına endekslenmiş durumda. Ancak burada devletin yetkili kurulları bu işi bilerek geciktiriyorlar. Amaç halkın RP’ye alıştırılması. Yoksa hükümet çoktan kurulurdu. Yani Refah ANAP bu işi çoktan bitirirdi”
DYP Şehitkâmil eski İlçe Başkanı Av. Metin Kınacılar: “Hükümetin kurulmamasındaki gecikmenin temel nedeni, parti genel başkanlar hissi davranıyor. Kaprisleri yüzünden bu iş bu kadar gecikti. Vatandaşlarında burada bütün partilere eşit düzeyde oy vermesi bu riski daha da arttırdı. Hükümetsizlik ülkeye çok büyük zarar veriyor. Piyasa oldukça durgun, küçük esnaf iflasın eşiğinde.” Mevcut kriz nedeniyle parti genel başkanları bu işin altına ellerini tek başına sokmaktan kaçınıp başkalarının elini taşın altında bırakma çabasındalar. Bu yanlışlardan kurtulup bir an önce halkın huzuru için hükümet kurulmalı.”

YDH İl Yönetim Kurulu Üyesi Vakıf Özhan:
“Liderlerin biri birbirlerinde üstünlük sağlama anlayışı yüzünden hükümetin kurulması bu kadar gecikiyor. Ülkenin ekonomik ve siyasal alanlarda çözüm bekleyen ivadi sorunları varken, liderler koltuk kavgasında. Bu nedenle liderler koltuk kavgasında. Bu nedenle liderler, kişisel çekişmelerini bir yana bıraksın bir hükümet kursun. Halkın huzur ve güvene kavuşması gerek. Halkın yaşam seviyesi giderek düşüyor. Ülkeyi bu hale getiren mevcut parlamenterler bu işi düzeltmeliler”

AV. Ali Haydar Yıldız:
“Türkiye’de merkez sağ aşırı sağ, merkezde solda sağa doğru kaydığından meşru bir temsilden söz etme olanağı yok. Parlamentodaki partilerin birbirleriyle anlaşmaları son derece kolay. Çünkü hep birbirine yakın politika yapıyorlar. Ama çıkar yüzünden işi bu kadar geciktiriyor. Ülkenin hükümetsiz ve bütçesiz olması hem ekonomik, hem de siyasal alanda bir takım sıkıntılar yaratmaktadır. Buradaki temel sıkıntı, ülkemizde demokrasinin tüm kurumlarıyla tam olarak yerleşmediğini göstermektedir. Meclisin desteğini alamayan, bir hükümetin oluşması da çok sıkıntı yaratır”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *