ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vekile 2 yıl da sivile 60 yaşında emeklilik reva mı?

Vekile 2 yıl da sivile 60 yaşında emeklilik reva mı?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Gaziantep'teki Emek Platformuna bağlı çalışanlar iş bıraktı. Bir günlük iş bırakma eylemi dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki hizmetler önemli ölçüde aksadı. Çöpler toplanmalı. Hastanelerde acil servis dışında hiçbir işlem yapılmadı. Emek platformu
Gaziantep'teki Emek Platformuna bağlı çalışanlar iş bıraktı. Bir günlük iş bırakma eylemi dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki hizmetler önemli ölçüde aksadı. Çöpler toplanmalı. Hastanelerde acil servis dışında hiçbir işlem yapılmadı. Emek platformunda yer alan Disk, Turk-İş ve Kesk'e bağlı sendikalara üye çalışanlar, genel merkezler tarafından alınan karar gereği yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Hak-İş emek platformunda olmasına rağmen Gaziantep'teki eyleme katılmadı. Eylem nedeniyle şehirde çöpler toplanmaz. Hastane, postane, Telekom, Bayındırlık, SSK, Maliye ve Belediye gibi tüm Kamu Kurum ve kuruluşlarında işler durdu.
Birçok fabrikada ve nakliyat sektöründe çalışan işçiler işbaşı yapmadı. Çalışanlar mezarda emeklilik ile takibi protesto etti. Sabah erken saatlerde özgürlük parkında toplanan kamu ve özel sektör çalışanları burada saat 12'ye kadar slogan atıp pankart açtılar. Hükümetin sosyal güvenlik yasa tasarısı ile tahkimi protesto eden çalışanların tüm hareketleri polis tarafından yakın takip edildi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı alanda çalışanlar ıslık ve alkış çalarak hükümetini uygulamasını protesto ettiler.
“Susma sustukça sıra sana gelecek” diyen çalışanlar mezarda emekli olmayacağız. “Vur vur inlesin hükümet dinlesin”, “Çetelere değil çalışanlara bütçe” sloganları atarak sosyal güvenlik yasa tasarısına tepkilerini dile getirdiler. Bu arada bir grup çalışan şarkıcı Ciguli'nin bir parçasını uyarlayıp çalışma Bakanı Yaşar Topçu'yu protesto ettiler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *