ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ya seçim ya üçlü koalisyon”

“Ya seçim ya üçlü koalisyon”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
CHP İl Başkanı Çelikel, mevcut parlamento yapısı içinden bir uzlaşma hükümetinin çıkmasının zorunlu olduğunu söyledi.
CHP İl Başkanı Çelikel, mevcut parlamento yapısı içinden bir uzlaşma hükümetinin çıkmasının zorunlu olduğunu söyledi.
24 Aralık’ta yapılan genel seçim sonuçlarına bakıldığında hiçbir partinin tek başına iktidar olma şansının bulunmadığını hatırlatan CHP İl Başkanı Metin Çelikel, “Ya DYP-SNSP-DSP’den oluşacak bir koalisyon hükümeti, yoksa da erken seçim başka alternatif yok” şeklinde konuştu.
CHP’nin hiçbir koalisyon ya da hükümet modeli içerisinde yer almayacağını, geçmişte bu alanda gerekli özveriyi gösterdiklerini hatırlatan Çelikel şunları söyledi:

“RP’nin içinde hiçbir koalisyon ya da hükümet modeli demokrasiyi çoğulculuğu, katılımcılığı ve en önemlisi laikliği koruma duyarlılığının bir sonucu olarak algılanmalıdır.
Zira RP açıkça ülkenin temel harcı olan laikliğe aykırı bir siyasal yapılaşmadır. Bu durum karşısında diğer 4 parti uzlaşmak zorundadır. Bu uzlaşmanın gerçekleşmesi ülkeyi yeni bir seçime götürü. Ülkenin sosyal, siyasal ve ekonomik yapısı kısa sürelerle seçim ekonomisini kaldırmaya müsait değildir.
Çözüm demokrasilerde aranacağından, demokrasilerde aranacağından, demokrasi esas amaç olması gerektiğinden hareket edilerek, ekonomide meydana gelecek olumsuzlukları, demokraside meydana gelebilecek olumsuzluklara tercih etmektir. Yoksa erken seçime gidilir.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *