ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yağdanlıklar revaçta”

“Yağdanlıklar revaçta”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, daha önceleri boş gezen,
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, daha önceleri boş gezen, avare takımının seçtiği delegelerin seçmene dayattığı kişilerin parlamentoya girdiğini belirterek, “Ancak şimdi de genel başkana yağdanlık yapanlar listelerde ön sıraları kapıyor” dedi.
Bu değerlendirmeyi yaparken parti farkı gözetmediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, “Mevcut siyasi yapıyı incelediğimizde daha önceki seçimlerde boş gezen, avare kesiminin seçtiği delegelerin önümüze dayattığı insanlar parlamentoya giriyordu. Bu işin tabiatı icabı böyleydi. İşi gücü olan, çalışan insanların delegelerle kent varoşlarında oturacak, konuşacak, zamanı yoktu. Bu nedenle de delegenin getirdiği listeye oy verilmek zorunda kalınıyordu” şeklinde konuştu.

“Genel başkan diktatoryası başladı”
Günümüzde ise siyasi partilerde genel başkan diktatörlüğü ve şefliğinin başladığını savunan Doğan, “Son seçimlerde ise lider diktatoryası ve şefliğinin getirdiği listeye karşı karşıya kalındı. Artık politikacılar, binlerce delegeye yağdanlık yapmak yerine bir genel başkana yağdanlık yaparak listelere girdiler. Her ihtimalde, Türkiye’de demokratik olmayan, katılımcılıktan uzak bir anlayışla seçimler yapılıyor” şeklinde açıklama gerektiğini bildirdi.

“Çözüm yerel iktidarlarda”
Siyasi yapıdaki tıkanıklığın aşılmasının yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, dolayısıyla yerel parlamentoların kurulması ile mümkün olacağını yineleyen Doğan, “Bu parlamentoda, Ticaret ve Sanayi Odaları, esnaf odaları, çeşitli dernekler, sendikalar, vakıflar, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcisi bulunmalı. Şimdi Gaziantep’te 40 bin memurla ilgili bir tasarruf yapmaya katıldığında memurun temsilcisi yok. Aynı zamanda milyarları ilgilendiren sanayi ile ilgili bir tasarruf yapmaya kalksan yine belediye meclisinde sanayicinin temsilcisi yok. Kim var? Az önce anlattığımız siyasi yapıdan gelen insanlar var” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *