ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yanlışlardan dönülüyor

Yanlışlardan dönülüyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Şehitkâmil Belediyesi'nin yeni dönem meclis oturumları başladı. Oturumda, gündemde yer alan 15 madde görüşüldü. Bunların çoğu komisyonlara havale edildi. Şehitkâmil Belediye Meclisi'nde Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu'nun ardından yasaya aykırı olarak oluş
Şehitkâmil Belediyesi'nin yeni dönem meclis oturumları başladı. Oturumda, gündemde yer alan 15 madde görüşüldü. Bunların çoğu komisyonlara havale edildi. Şehitkâmil Belediye Meclisi'nde Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu'nun ardından yasaya aykırı olarak oluşturulan İmar Komisyonu içinde yeniden seçim yapıldı.
Meclis toplantılarının büyük bir kısmı Bozgeyik’in aldığı yasalara aykırı kararları düzeltmekle geçiyor. Yanlışların düzeltilmesi zaman kaybına neden oluyor. Şehitkâmil Belediye Meclisi Ekim dönemi toplantılarına başladı. 18 Nisan seçimlerinden sonra uyarıları dikkate almayarak komisyonları yasalara göre değil, kafasına göre belirleyen Bozgeyik yanlıştan dönmeye devam ediyor. Bozgeyik yanlıştan dönüyor ama meclisin zamanı sadece yanlışları düzeltmekle geçiyor. Meclisin yeni projeler için toplantı gerekirken, sürekli hataların düzeltilmesi için toplanması tepkilere neden oluyor.
Komisyona FP, MHP ve DSP’liler seçildi
İl İdare Kurulu’nun uyarısı üzerine dün İmar Komisyonu yeniden seçildi. İmar Komisyonu yeniden seçildi. İmar Komisyonu Üyeliklerine Erhan Can, Ökkeş Gürsoy, Mehmet Ali Çağıranlar Hasan Yıldırım, Ökkeş Yıldız, Kamil Ayan ve Mustafa Aslan seçildi. Komisyonlara CHP'liler alınmadı. Komisyon seçimleri öncesi CHP’lilerin seçimleri gizli oyla yapılması teklifi de kabul edilmedi. Daha önceki komisyonun aldığı kararlar geçerliliğini yitirdi. Böylece Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik bundan 2 ay önce yasaya aykırı şekilde belirlediği İmar Komisyonun aldığı kararların da geçerliliğini yitirdi ve bu kararların tekrar görüşülmesi gerektiği vurgulanıyor.
“Bozgeyik yanlışa devam ediyor”
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Tuncel, Bozgeyik bir yanlışı düzeltirken 2. bir yanlışı yapmaktan da geri kalmadığını belirterek mecliste 18 üyesi bulunan CHP'den komisyona tek kişi alınmamıştır. Dolayısıyla halkın seçip meclise gönderdiği CHP'li meclis üyeleri, imar komisyonunda olup bitenlerden haberi olmayacak gibi. Alınan kararlara ilişkin hiç kimse muhalefet de edemeyecek, karşı da çıkamayacak. Çünkü komisyon üyelerinin tümü kendileriyle birlikte hareket ettikleri siyasi partilere ait meclis üyelerinden oluşur. Kapalı kapılar ardında neler olacağı aşikârdır dedi.
Oturum parası depremzedelere verilecek”
Öte yandan Şehitkâmil Belediye Meclis Üyeleri birer oturum ücretlerini depremzedelere bağışlama kararı aldı. Oturum paraları işçilerin yaptığı bağışlarla birleştirilip, depremzedelerin hesabına aktarılacak.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *