ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaprak’ın kaçırılması davasında, beraat kararı

Yaprak’ın kaçırılması davasında, beraat kararı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Gaziantep Yerel Yaprak TV sahibi Mehmet Ali Yaprak’ın 25 Mayıs 1996 tarihinde kaçırılıp, 30 Mayıs 1996'da serbest bırakılması olayına adı karıştığı gerekçesiyle yargılanan ve aralarında Haluk Kırcı’nın da bulunduğu 9 kişi hakkında beraat karar
Gaziantep Yerel Yaprak TV sahibi Mehmet Ali Yaprak’ın 25 Mayıs 1996 tarihinde kaçırılıp, 30 Mayıs 1996'da serbest bırakılması olayına adı karıştığı gerekçesiyle yargılanan ve aralarında Haluk Kırcı’nın da bulunduğu 9 kişi hakkında beraat kararı verildi.
Sanıklar hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı zorla adam kaçırmak, gasp, adam öldürmeye teşebbüs ve bu suçlara yardım etmek iddiasıyla 15 yıldan başlayan cezalar verilmesini istemiştir. Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ustaoğlu, sanıkların katılmadığı duruşma sonucu, “Delil yokluğu, mağdurun şikâyetçi olmaması ve sanık durumundaki kişilerin teşhis edilmemesi nedeniyle Haluk Kırcı, Mehmet Yahya Efe, Turgay Maraşlı, Müfit Sement, Hüseyin Efe, Yaşar Efe, Ali Aydın, Salih Özdal ve Ali Maraşlı hakkında beraat kararı verildiği bildirildi.
Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, tarafından hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, o tarihte bir başka suçtan dolayı Nizip Kapalı Cezaevi'nde hüküm özlü olarak bulunan yerel yaprak TV sahibi Mehmet Ali Yaprak’ın 21 Mayıs 1996'da saat 23.32 sıralarında özel otomobili ile TV binasından ayrılıp evinin önüne geldiğinde, 3 otomobille kendisini bekleyen ve kendilerini polis olarak tanıtıp emniyete götüreceklerini söyleyen Mehmet Yahya Efe, Turgay Maraşlı, Müfit Sement ve Haluk Kırcı tarafından Gaziantep dışına zorla kaçırıldığı belirtilmişti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *