ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yargı oyalanıyor”

“Yargı oyalanıyor”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
GATEM Toptan Gıdacılar Sitesi’nde 400 işyeri bulunuyor. Ancak şu ana kadar sadece 130
 GATEM Toptan Gıdacılar Sitesi’nde 400 işyeri bulunuyor. Ancak şu ana kadar sadece 130 esnafa GATEM’e taşınırken, 270 işyeri de boş duruyor. İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren toptancılar GATEM’e taşınmamakta inat ederken, çeşitli hilelere başvurarak yargıyı da oyalıyorlar. GATEM’de işyeri olup halen İnönü Caddesi’nde faaliyet gösteren 97 esnaf bulunduğu ifade ediliyor.

“Sahtekarlığa yöneliyorlar”
Toptan Gıdacılar Sitesi Başkanı Ebu Bekir Behçet, “GATEM’de işyeri olan esnafın İnönü Caddesi’nden taşınmasının zorunlu olduğunu belirtirken, “Ancak esnaf taşınmamak için GATEM’deki boş duran işyerini ya oğluna ya kardeşine devrediyor. Sonra da gelip bize diyorlar ki, “Bize burada işyerimiz olmadığına dair yazı verin “ diyorlar. Ancak biz kağıt vermediğimiz için de ateş püskürüyorlar. Yani yargıyı oyalamaya, kandırmaya çalışıyorlar. Yani açıkçası sahtekarlık yapmak istiyorlar” şeklinde konuştu.”

“Sözlerinde durmadılar”
GATEM kurulurken tüm esnafın sitesinin tamamlanması halinde taşınma sözü verdiğini ancak sözlerinde durmadıklarını ifade eden Behçet, “Biz başta birlikte hareket etme kararı aldık. Ancak şimdi 97 arkadaşımızın dükkanı boş kendileri İnönü Caddesi’nden gelmemek için direniyorlar. Diğer taraftan bu kadar da dükkanı olmayan esnafı eklersek yaklaşık 200 esnaf İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteriyor. Biz bu durumu ticaret ahlakıyla bağdaştırmıyoruz.”

En son buraya gelecekler ancak niçin geç gelerek insanların ekmeğiyle oynuyorlar? Diyerek tepkisini dile getirdi.
GATEM gibi modern bir sitenin başka hiçbir kentte bulunmadığını vurgulayan Behçet, “Bizler bu siteyi memlekete kazandıran belediyeye teşekkür etmeliyiz. İnönü Caddesi’nde köhne, egzoz dumanı, gürültülü, sağlıksız, farelerle iç içe bir ortamdan kurtulduk. Çağdaş işyerlerine kavuştuk. Ancak bazı arkadaşlar GATEM’e gelmeyerek bizlere zarar veriyorlar. Şimdi biz de GATEM’e dönsek ne olur biliyor musunuz? Bu seferler onlar taşınalım der. Çünkü Pazar payları düşer” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *