ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yolsuzluk dosyaları bize oy kaybettirdi”

“Yolsuzluk dosyaları bize oy kaybettirdi”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
DYP Gaziantep Milletvekili Mehmet Batallı, son yerel seçimde merkez sağdaki iki partinin oy kaybettiğini,
DYP Gaziantep Milletvekili Mehmet Batallı, son yerel seçimde merkez sağdaki iki partinin oy kaybettiğini, bu nedenle liderlerin şapkalarını önlerine kayıp düşünmeleri gerektiğini vurguladı.

“Kısır çekişmeler RP’nin işine yarıyor”
Hükümet ortağı merkez sağ partililer arasında süren kısır çekişmelerin bu seçimde RP’nin işine yaradığını hatırlatan Batallı, “Bu seçimler de gösterdi ki kısır çekişmeler her iki partiye zarar verdi. Seçimleri bizim parti açısından eke alırsak örtülü ödenek TEDAŞ ve TOFAŞ önergelerini bizi oy kaybettirdi. Bu açık bir gerçek. Dolayısıyla bu partinin Genel İdare Kurulu üyeleri olarak bizlerin ve diğer milletvekillerinin, oy kaybının nedenlerini araştırıp gereken ne ise onu yapmamız lazım. Ayrıca merkez sağdaki ANAP ve DYP’nin liderleri bu tablodan sonra oturup şapkalarını önlerine koyarak düşünmelidir” şeklinde konuştu.

“CHP veya DSP olabilir”
RP-DYP koalisyonunu tasvip etmediğini, ANAYOL Hükümetinin devamından yana olduğunu kaydeden Batallı konuşmasın şöyle devam etti:
“Ben ta başından beri RP ile koalisyona karşıydım. Dolayısıyla DYP’nin de böyle bir hükümet kuracağını sanmıyorum. Hatta tasvipte etmiyorum. Ben bu hükümetin devam etmesinden yanayım. CHP yada DSP’den herhangi bir hükümet içine alarak parlamentoda güçlü bir hükümet içine alınarak parlamentoda güçlü bir hükümet oluşturulmalı”

“Delege oyunlarıyla ilgim yok” Öte yandan bir süredir Gaziantep teşkilatlarından süren delege olaylarıyla ilgili olarak da konuşan Batallı, “Benim delege yazımlarıyla uzaktan yakından bir ilgim yok. Delegeler bizim fabrikada da yazılmadı. Böyle söyleyen arkadaşlar terbiyesizlik yapıyor. Üstelik benim ne fesihlerle nede atamalarla ilgim yok. Beni bu olaylara alet etmesinler” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *