ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yüksek KDV oranı suiistimale yol açıyor

Yüksek KDV oranı suiistimale yol açıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Maliye Bakanlığı denetim elemanlarının KDV iadesi suiistimaldekilerine yönelik araştırma sonucu hazırladıkları raporun tekstilde KDV oranının yükseldiği konusunda maliye bürokratları ile sanayicilerin aynı nokta
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Maliye Bakanlığı denetim elemanlarının KDV iadesi suiistimaldekilerine yönelik araştırma sonucu hazırladıkları raporun tekstilde KDV oranının yükseldiği konusunda maliye bürokratları ile sanayicilerin aynı noktada buluştuğunu ortaya koyduğunu söyledi.
Koçer, maliyenin de işin farkına vardığını belirterek, yüksek KDV oranı suiistimale yol açıyor. Doğru ve dürüst ihracatçı aylarca maliyeden KDV iadesi alamıyor. Ancak bu bekleme sürecek. Suiistimal yapanlar için önemli olmuyor dedi. Kayıt dışı ekonominin engellenmesi için KDV oranının düşürülmesinin şart olduğunu kaydeden Koçer, kaçak ara kademelerde meydana geliyor.
KDV oranı mağazalarda yüzde 15 olsun, ancak ara kademelerde oran daha düşük olmalı diye konuştu. KDV’nin başlangıç aşamalarından yüzde 20 mağaza ve perakende satışlarda yüzde 15 oranı olmasını öngören Koçer, bu uygulama yapılırsa KDV tahsilatında azalış olmadığı gibi ekonomiye bir canlılık geleceğini, tekstil sektöründe kayıt dışı işlemlerle ile ilgili ve KDV kaçağının önlenebileceğini savundu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *