ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yumurtalık boru hattına petrol pompalama işlemine başlandı

Yumurtalık boru hattına petrol pompalama işlemine başlandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.31
Irak ile BM arasında sağlanan anlaşma çerçevesindeki, Irak petrolünün ihracatına dönük çalışmalarda
Irak ile BM arasında sağlanan anlaşma çerçevesindeki, Irak petrolünün ihracatına dönük çalışmalarda yeni bir adım daha atıldı. Ankara-Irak ile BM arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, Irak petrolünün ihracına dönük çalışmalarda yeni bir adım daha atıldı. Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattı doldurulmaya dönük, Türk tarafına petrol pompalama işlemine bugün başlandı.

Irak’ın Ankara Büyükelçiliği’nden verilen bilgiye göre, Irak Petrol Bakanı Emir Muhammed Reşid, yaptığı açıklamada Irak petrolünü “önümüzdeki ayın 15’inden itibaren dünya pazarına sunmak üzere, Kerkük-Yumurtalık boru hattının Türk tarafına bugün den itibaren petrol pompalamaya başladıklarını bildirdi.
Reşid, Türk tarafına pompalama işleminin 3 ila 5 gün kadar süreceğini belirtti. Kerkük-Yumurtalık boru hattının ırak tarafına petrol pompalama işlemi ise, dün itibariyle tamamlanmış bulunuyor. Öte yandan Irak, Kerkük-Yumurtalık boru hattının yanı sıra, ihraç edeceği petrolün bir bölümünü, günde toplam 800 bin varil ihracat gerçekleştirilecek.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *