ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yunuslar devrede

Yunuslar devrede
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.53
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve “Yunus” adı verilen motosikletli polis timleri düzenlenen törenle hizmete girdi.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve “Yunus” adı verilen motosikletli polis timleri düzenlenen törenle hizmete girdi. Motosikletli polis timlerinde görev yapacaklara 4 ay süreli özel eğitim verildi. Eğitimde polis-halk ilişkisine de özel olarak yer verilirken, polisler insan hakları konusunda bilgilendirildi.
Gaziantep Emniyet Müdürü Reşat Altay, Gaziantep’in, bölgenin cazibe merkezi olduğunu belirtirken, motosikletli polis timlerinin hizmete girmesi ile birlikte kentteki güvenlik hizmetlerinin kalitesinin artacağına dikkati çekti. Huzur ve güvenin olmadığı bir yerde sanayinin de gelişemeyeceğini ifade eden Altay, Gaziantep’in huzurunu kimseye bozdurmayacaklarını söyledi.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğünün, günün ihtiyaçlarına uygun araç ve gereçlere sahip olduğunu belirten Emniyet Müdürü Reşat Altay, “Süratli, çağdaş ve halkla bütünleşen hizmet anlayışımızla mükemmele doğru gidiyoruz. Yunusların devreye girmesiyle birlikte olay yerine en kısa sürede intikal edilecek ve çevre güvenliği sağlanacaktır” diye konuştu.
Altay, yaklaşık 60 milyar lirayla kurulan motosikletli yunus timlerine Yunus adı verilmesinin nedenini ise şöyle açıkladı:
Bilindiği gibi, köpek balıkları denizlerin en vahşi yaratıklarıdır. Yunuslar ise denizlerin en sevimli canlılarıdır. Yunuslar, aynı zamanda köpek balıklarının can düşmanıdır. Polis teşkilatımız bünyesinde kurulan Yunuslar da suçluların düşmanı, halkın sevgilisi olacaktır.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *