ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yüzde 40 ücret artışını kabul edersem namerdim”

“Yüzde 40 ücret artışını kabul edersem namerdim”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
Belediye-İş Sendikası Ubeydullah Koçer, yetkili oldukları Şahinbey Belediyesi ile yaptıkları ilk toplu iş
Belediye-İş Sendikası Ubeydullah Koçer, yetkili oldukları Şahinbey Belediyesi ile yaptıkları ilk toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taslakta yer alan 82 maddeden 23 idari madde üzerinde anlaşma sağladıklarını belirterek, “TİS konusunda işverenle aramızda bir sorun çıkmaz. Biz bu işi çok kısa zaman içinde çözeriz” diye konuştu.

İşverenle 25 Mart tarihinde ikinci kez bir araya geleceklerini kaydeden Koçer, Şahinbey Belediye Başkanını işveren gözü ile görmediklerini belirterek şunları söyledi:
“Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önemli olan fazla miktarda ücret talep etmek değil, çalışan insanların ekonomik durumlarını iyileştirecek ve her ay ödenebilir bir ücretin verilmesini sağlamaktır. Yüzde 100 isteyip de yüzde 30-40’a razı olmanın bir anlamı yok. Biraz gerçekçi olmak gerek. Biz makul bir ücret artışı sunacağız. Fakat yüzde 40 gibi düşük ücret artışını da asla kabul etmeyeceğiz. Eğer bunu kabul edersem namerdim. Ayrıca sağdan soldan kimi kışkırtıcıların ileri sürdüğü gibi, ben işverenin danışmanı değilim. İşçilerimi hiç kimseye satmam satmadım da.”
Koçer, halen net 9.5 ile 11.5 milyon maaş alan Şahinbey Belediyesi işçileri için işverene 33 milyon lira net teklif götüreceklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *