ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zam Fırtınası

Zam Fırtınası
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Yeni yıl gelmeden zamlar ardı ardına gelmeye başladı
Yeni yıl gelmeden zamlar ardı ardına gelmeye başladı. Akaryakıt, posta, ulaşım, cenaze ve su fiyatları arttırıldı. Zam için diğer ürünler de sırada bekliyor.
Akaryakıta yüzde 30 oranında zam yapılmasının ardından dün şehirlerarası otobüs taşıma ücretleri ortalama yüzde 25 oranında arttırıldı. Önümüzdeki günlerde de şehir içi dolmuş ve taksi taşıma ücretlerinin artması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlık Müdürlüğü de cenaze fiyatlarına 1 Ocak2tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 zam yaparken, yeni yılla birlikte suyu da zamlı içeceğiz.

Otobüs taşımacılığı yüzde 30 zamlandı
Akaryakıta gelen zamların hemen ardından ilk zam şehirlerarası otobüs taşıma ücretine geldi. Otobüs işletmecileri Derneği Başkanı Karlı Savcı, bilet fiyatlarını ortalama yüzde 25 oranında arttırdıklarını söyledi. Daha önce 950 bin lira olan İstanbul-Gaziantep otobüs bileti yeni zamlarla birlikte bir milyon 200 bin liraya çıktı. Dernek Başkanı Karlı, zamların bugünden itibaren geçerli olduğunu açıkladı.

Cenazeye zam yılbaşından itibaren geçerli
Alınan bilgilere göre Mezarlıklar Müdürlüğü de fiyatlara yüzde 50 oranında zam yaptı. Halen bir erkek cenazesinin kendilerine 7 milyon 800 bin, bir kadın cenazesinin de 8 milyon 800 bin liraya mal olduğunu ifade eden Mezarlılar Müdürü Cemal Bozkurt, “Ancak biz vatandaştan büyük cenaze için 2 milyon, çocuk cenazeleri için ise 1 milyon lira alıyoruz. Yılbaşından itibaren de fiyatlara yüzde 50 oranında zam yaptık” diye konuştu.

Suyu da zamlı içeceğiz
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayında suya zam yapılması şeklindeki kararı 1 Ocak 1995 tarihinden itibaren geçerli olacak. Su fiyatlarına yapılan zamlar ilk 6 ay için yüzde 20 ile 40, ikinci 6 ay için ise yüzde 25 ile 50 arasında değişiyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *