ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Zam istemekten bıktık”

“Zam istemekten bıktık”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Özberk: “Bir zam kararına attığımız imza kurumadan ikinci bir zam gündeme geliyor.
Özberk: “Bir zam kararına attığımız imza kurumadan ikinci bir zam gündeme geliyor. Bu durumdan hoşnut değiliz? Hiç vatandaşın karşısına müjdeli haberle çıkamıyoruz”
20 Kasım 1995’te ekmeğe zam yapan Fırıncılar Odası aradan 2 ay geçmeden yine fiyat artışının sağlanması amacıyla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne başvurdu. Oda Başkanı Mehmet Özberk, un fiyatlarının sürekli olarak arttığını belirtirken, “Bu yıl fiyatlarda bir türlü istikrar sağlanmadı. Sürekli un fiyatları artıyor. Buna karşılık da esnaf zam istiyor. Daha biz son tarifeyi 20 Kasım’da hazırladık. Yani 50 gün olmuş, şimdi ikinci bir zam için başvuru yaptık. Bu durumdan hiç hoşnut değiliz. Çünkü bunu vatandaşa anlatmakta güçlük çekiyoruz” diye konuştu.

Ekmek fiyatlarının sürekli yükselmesinin tüm şehirlerde görüldüğünü söyleyen Fırıncılar Odası Başkanı Özberk, “Hiçbir zaman vatandaşın karşısına müjdeli bir haberle çıkamıyoruz. Un fiyatları sürekli artıyor. Mesela biz son zam yaptığımız 20 Kasım 1995 tarihinde bir torba unun fiyatı 1 liraydı. Şu anda 1 milyon 150 bin liraya çıktı. Yarın ne olacağını bilmiyorum. Aslında bu sorun sadece Gaziantep’in değil. Ülkede buğday yok. İthal ediliyor. Sanırım yeni mahsul çıkana kadar bu durum devam edecektir” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *