ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ekmekler küçüldü, fiyatlar değişmedi

Ekmekler küçüldü, fiyatlar değişmedi
YAYINLAMA: 15 Haziran 2023 / 12.59
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2023 / 13.10
Pazar günü şehrimizde ekmek bulmak zor oldu…Çıkan ekmekler bir saat sonra kazık gibi yenmez hale geliyordu

Yeni ürün buğday fiyatlarının hükümet tarafından ilan edilmesi üzerine şehrimizde de un ve ekmek fiyatları yeniden belirlendi.
Daha önce verdiğimiz haberde geçici olarak ekmeğin kilosunun 66 liraya satıldığını, 79-81 randımanlı unun torbası geçici olarak 4000 lira, 74-76 randımanlı unun torbası ise 4100 liradan satılmıştı.

Dün toplanan İl Koordinasyon Kurulu un ve ekmek fiyatlarını belirledi. Belirlenen yeni fiyatların uygulanmasına bugünden itibaren başlanacak. İl Koordinasyon Kurulu kararına göre eskiden 55 liraya satılan ekmek 71.5 liraya, 60.5 liraya satılan bir kilogram francala da 80.6 liradan satılacak.

Bir adet 170 gram pide 10 liraya verilirken şimdi gramaj düşürüldü. 140 gramlık pide 10 liradan satılacak. 410 gramı 25 liradan satılan francalanın tanesi de 415 grama çıkarıldı ve 35 liradan satılmaya başlandı. Pide yapımında ve francalada kullanılan un fiyatları da şöyle belirlendi: Geçici olarak 71.5 kiloluk torbası 4000 liraya satılmakta olan 79-81 randımanlı unun torbası 4500 lira, 4100 liraya satılmakta olan 74-76 randımanlı unun 71.5 kiloluk torbası ise 4650 liradan satılacak

Pazar günü şehirde ekmek bulmak çok güç oldu. Merkezi semtlerdeki pide fırınları öğleye kapandı. Francala fırınları da öğleden sonra francala satmadı. Kenar sentlerde çalışan pide fırınlarında ise kuyruklar gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Pazar günü ekmek bulamayan vatandaşlardan bazıları arabalarıyla Başpınar ve Oğuzeli’nden ekmek getirdi. Pazar günü şehrimizde yapılan pidelerin tamamı hem siyah, hem de çok sertti. Kısa sürede sertleşen kazık gibi ekmekleri yemek mümkün olmadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *