İl Koordinasyon Kurulunca Zirai Mücadele ve Karantina Müdürlüğü tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre geçen yıl ilimizde 500 bin dekar dikili arazide süne mücadelesi yapıldı, 250 milyon lira harcandı. Bu yıl 1 milyon 200 bin dekar arazide mücadele yapılacak.
Çiftçiler tarafından ilgili makamlara geçen yıl yapılan süne mücadelesinin başarılı olmadığı buğdayların sütünün süneler tarafından emilerek büyük zararlara neden olduğu bildirildi.
Zirai Mücadele ve Karantina Müdürü Faruk Örs konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bunun nedeninin yüzde 8 süne bulunan yerlerde mücadele yapılmasının sebep olduğunu, bu yıl bu oranın yüzde 5’e düşürülmesi için bakanlığa teklif edildiğini söyledi. Sünenin özellikle Barak Ovasında büyük tahribata sebebiyet verdiği bildirildi.
Bu yıl ekilmek için 131 köye dağıtılan nohut tohumluğunun tarım zararlılarına karşı ilaçlandığı bildirildi.